Au ja kiitus teile, kes te nii kaua vastu peate! Noh, eks olukorrad ole erinevad — mõnel juhul ei luba võimalused kiiremini edasi liikuda, teisel puhul ehk on ehitus inimestele omamoodi hobiks ja huvitegevuseks. Me Habemikuga oleme muidugi rohkem seda sorti inimesed, kes villa panemisele eelistaksid rannas raamatut lugeda. Ja igasugu muidki asju eelistaks — näiteks perena koos aega veeta. Selles viimases punktis me väga suuri mööndusi teha ei taha. Koos olemist peab jätkuma nii, et kõik end hästi tunneksid ja siis järgneb juba kõik ülejäänu.. See oma kodu näiteks.

Oma kodu on see, mis loeb

Muidugi ei tähenda see, et igatsus oma kodu järele kuidagi väiksem oleks. Kõik, kes te saate õhtul oma koju minna, teil on väga vedanud, ma ütlen. Noh, see väljend, et kodu on kindlus peab ju päris paika. Minul on küll koduta selline pidepunktita olek. Igatsus oma kodu järele on mind saatnud kogu mu täiskasvanuelu. Vahepeal katkedes ja siis kolimisega jälle üles kerkides. Tahaksin kogeda seda tunnet, et olen jõudnud pärale. See ongi minu koht. Siin on ruumi, siis on valgust, helgust, siin on hea. Siin on minu inimesed. Siin olen see, kes olen ja nii, kuidas soovin.

Minu silmis loob iga inimene omale just sellise kodu, nagu ta soovib. On see siis modernne või klassikaline, värvikirev või ühes toonis, kardinatega või ilma, korras või segamini. Me loome enda ümber sellise keskkonna, nagu tahame. Keskkonna, milles meil on hea olla. Kui miski teeb meid oma kodus rahulolematuks, siis muudame seda. Olgu selleks tolmu võtmine, seina värvimine või mööbli ümbertõstmine. Teeme nii, et meil oleks mõnus olla. Kõlab ju loogiliselt?

Tahaksin minagi luua koha oma näo järgi. Loodan, et kui koidab see imeline päev (mis praegu mägede taga näib olevat) ning astume oma kodinatega kollase maja uksest sisse, siis suudan seda kõrgelt hinnata ja kõige eest tänulik olla.

Tagasi reaalsusesse!

Et mitte liiga pilvedesse hõljuma jääda, siis öelgem ausalt, et edasijõudmised on meil visad tulema. Habemik vedas ära vee- ja kanalisatsioonitorud kööki, duširuumi ning soojuspumba juurde. Teoreetiliselt on lõpetatud ka musta põranda panek. Teoreetiliselt seetõttu, et natuke jäi materjalist puudu ja otsustasime seda koos muu vajamineva kraamiga juurde hankida, et poleks seda plaatide ükshaaval poest vedamist.

Ja mis seal salata, tegelikult otsime ka häid ehitusmehi Lääne-Virumaal. Esialgu kindlasti kaheks nädalaks alates 26. septembrist. Tööde osas ootaksid ees lagi, vaheseinte ehitus ja mõned toestamistööd. Kui keegi tundis end puudutatuna, siis kirjutagu julgesti kodukollasesmajas@gmail.com

Vaata Kadi kodukollasesmajas blogi SIIT.

Jaga
Kommentaarid