Torutööd peaaegu valmis

Nii jõudsime ka õige torumeheni mitmete inimeste kaudu. Torumees tegi siis praegu ära järgmised tööd: pani peakraani (sealt käib kogu korteri vesi kinni), veefiltri, veemõõtja, 4 kollektorit (1 veetoru tuleb sisse ja mitu läheb välja), tegi toruotsad ära (pani keermed, kuhu otsa saame segistid või pehmed voolikud keerata). Millalgi tuleb ta veel ja ühendab veeringluspumba, et meil oleks kuum vesi kogu aeg olemas ehk et poleks kraani avades neid tüütuid sekundeid, mil vee soojenemist vaja oodata.

Kipsipanek on tore

Lõpuks oleme algust teinud ka kipsi panekuga. Kõige enne oli muidugi vaja kips kuidagi teisele korrusele saada. Algselt arvas Habemik, et see tuleb meil kahekesi ära teha, aga paraku ma täiesti mehemõõtu veel välja ei anna. Seega küsisime oma ehitusinimeselt kaks meest appi, kes siis 90 (!) korda kipsplaati trepist üles vinnasid. Isegi Habemik pääses sellest tüütust kohustusest. Töömehed olid pärast ikka päris läbi olnud.

Muidu aga on see kipsipanek vist minu seni kõige lemmikum osa üldse. Tekib lausa mingi lapselik rõõm kui vaatan, kuidas ruum iga kipsiga üha enam toa nägu läheb. Habemikuga kahekesi saame selle tööga päris hästi hakkama. Muidugi lipsab meiesugustel harrastajatel ka praaki sisse, aga see käib asja juurde.

Küttelahendus otsustatud

Otsustatud ka küttelahenduse saatus. Õhk-vesi soojuspump on Saksa päritolu Alpha-InnoTec Split L12 (www.ait-nord.ee). Ma väga vabandan, et ei oska eriliselt põhjendada, miks just see aparaat valituks osutus. Ju oli parem diil. Habemik siin kaalus igatahes pikalt kas võtta see või Daikini pump. Küttevõimsus on Alpha-InnoTecil 4-11 kW. Loodetavasti me külma ei jää. Eks elu näita.

Akende tellimine

Täna on aga üks tore päev, sest lähme teeme akende tellimuse ära. Valituks osutus Glasaken. Nende hind on ikka ülihea, äkki on kvaliteeti ka. Mõned sõbrad-tuttavad, kel endal kogemusi, on neid igatahes soovitanud. Eile käis firmast inimene kollases majas aknaid üle mõõtmas ja tema tegi küll koostöösse väga meeldiva sissejuhatuse.

Unistus valmis kodust... Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Mis veel kõik lähiajal plaanis

Lähitulevikus plaanime kõvasti kipsiga tegeleda. Homme läheb vannitoas põrandakütte torude paigaldamiseks, Habemikul tuleb asjaga rohkem kursis sõber appi juhendama. Seejärel tulekski vannituba tõsisemalt ette võtta, seadsime eesmärgiks pesuruum selle aasta sees valmis teha. Meil seni abis käinud ehitusmees lubas detsembri jooksul asja ära teha. Veel on hä-das-ti vaja ventilatsioonitorud paika saada, sest muidu ei saa ka kipsi veel igale poole panna. Ja tulevikule mõeldes otsin tegelikult ka maalrit, kes meile natukene appi tuleks. Tahame küll palju ise ära teha, aga kardan, et kõike ei jõua. Pluss muidugi see, et tahaks hästi ja ilusasti teha, aga vaevalt oskame niimoodi nagu proff seda teeb. Habemik on järgmisest aastast tihti lennus, mis tähendab, et pean endale kindla peale abilisi otsima.

Unistus valmis kodust... Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Jaga
Kommentaarid