Ma olen vist ikka üks peenutseja küll, et iga asja üle mitu korda aru pean ja muudatusi soovin, aga see käib asja juurde.

Köögi hind ilma tehnikata…

Köögi tellime DSK Mööblist, hinnaks ilma tehnikata 2800 eurot. Palju. Kindlasti oleks saanud odavamalt. Aga kas odavam alati ka nii kvaliteetne ja ilus on?! Pluss on minu jaoks jube mugav, et annan mõõdud ja soovid ette ja tehaksegi valmis! Seda enam, et meie köök ei ole päris standardne — kapid on igasugu eri kõrgusega ja mitte nii väga tüüpilised. Ühesõnaga äkki ma olen siis ikka laisk ka — ei viitsi nii palju jamada, sest mugavam on kui keegi teeb täpselt minu soovi järgi asja valmis, toob kohale ja paigaldab ära ka.

Vannituba valmimas

Teine hea uudis. Vannituba on plaaditud ja nii nagu plaanitud oli — duši ning vanni ümbrus sai valged plaadid, põrand mustad ja ülejäänud seinad lähevad värvi alla. Loodetavasti hakkavad ehitusinimesed selle viimase osaga lähi-lähiajal tegelema. See oleks nii tore! Veel on vaja üks parajalt suur ja parajalt omapärane valamukapp leida. Vaata mu Pinteresti — seal on näiteid! Võimalik, et selline asjandus tuleb hoopis ise valmis teha.

Palju tehtud, pikk tee veel minna

Äsja said ka aknad vahetatud — nüüd on meil ilusad valged kolmekordse klaaspaketiga puitaknad. Whoop-whoop! Ja üks meie eest võetud plastikakendest läks trepikotta vana ja räbala puitakna asemele. Selline tore taaskasutus. Aitäh mõtte eest, R, ise me vist poleks selle peale tulnudki.

Ehitusmehed on vannitoa ja akende vahetamise vahepeal veel kaks korstnajalga ära krohvinud, muuhulgas täitnud korralikult telliste vahed, mille tõttu me mõnel heal päeval, kui naabrid all ahju kütsid, vingurünnaku osaliseks saime. Veel jõudsid ehitusmehed (kaasa arvatud sõber S ja Habemik) lakke kõik villa ära panna — see on väga suur asi, sest töö ei ole just kõige meeldivam (loe: vahid kael õieli lakke ja topid silma-suhu pudisevat villa). Kips on ka tänu ehitusmeestele suures osas pandud. Natuke veel vaja garderoobi kallal kõpitseda (loe: otsustada, kuidas mida teeme) ja mõnes kohas veidi sättida ja ongi kipsiga kõik.

Habemik pani vahepealsel ajal suurema osa oma energiast tehnoruumi valmimisse. Nii et nüüd on see meie kodu kõige ilusam tuba — värvitud lagi ja seinad ja isegi see üks puuduolev plaat sai Hansas plaadimaailmast siia saadetud. Ja midagi märkimisväärset juhtus sel nädalal veelgi — meile on nüüd paigaldatud õhk-vesi soojuspumba sisemine osa (see, mis tehnoruumis käib). Pump on ikka Alpha-Innotec firmalt AIT-Nord. AGA asjalood on sellised, et kuni märtsini jäämegi ainult sisemise osaga, sest teised jupid (ehk välisosa) on veel Saksamaal tootmises. Kuigi me mingid erilised eksperdid pole, siis pumba paigaldusega võib täiesti rahule jääda.

Pakkuge kvaliteeti!

Millega aga üldse rahul ei saa olla on transpordifirma, kellega koostööd tehti. Päev enne paigaldust helistas transpordi tüüp Habemikule ja pakkus, et tõstab pumba lihtsalt maja ette maha ja tema töö selleks korraks tehtud. Seade kaalub muideks 150 kilo ja seda nagu kahe mehega teisele korrusele just ei tassi. Paraku juhtus nii, et härra transportija ei suutnud suure autoga meie kitsasse, veidi ülesmäge hoovi tagurdada ja sõitis õnnetult katki ka oma furgooni katte. Nii ei jäänud tal muud üle, kui pump vahelattu ootele viia. Vahemärkusena võib öelda, et Habemiku palve pakki mitte hoovi vedelema tõsta kõlas väga kurtidele kõrvadele. Kuid seiklused jätkusid. Paigaldamise päevaks oli pumbafirmal transpordi omaga kokkulepe, et seade tuuakse meile 8.30. Paigaldajad olid ka juba kenasti varakult kohale jõudnud, tõenäoliselt enamik lausa Tallinnast. Mida aga ei tulnud, oli pump, mis saabus alles 11.30. Ehk et neli meest passisid mitu tundi niisama ja ootasid, et transpordifirma korraldaks mõne kilomeetri pikkuse veo. Well done, kas pole?!

Jätkame parem heade teemadega

Selleks on siseuksed ja aknalauad. Siseuksed on juba töösse läinud — need teeb meile valmis Rakvere Metsamajand. Meil on seal teatud sidemeid, mistõttu on väga mugav asju ajada. Mõtteid mõlgutame ka aknalaudade teemal. Selleks ostame esmalt liimpuidust tammepuu kilbid, mis laseme samuti Rakvere Metsamajandis endale sobivaks teha (lõigata, lihvida, õlitada).

Suur maalritöö ja palju tolmu

Muidugi ootab järgmise olulise projektina ees suur maalritöö, mis ei saa kahjuks toimuda ilma maalrita, eksole. Seega ma loodan, et kellegi asjaliku ikka varsti leiame. Esmase pahteldamise-lihvimise võiks teoorias muidugi ka ise teha, sest tööd on palju. Tahame kõik seinad värvi alla panna ja see nõuab ju lauspahteldust. Oh, kui palju tolmu ja nühkimist ja veelkord tolmu!

Olen unustanud kirjutada, et lasime Habemikuga enestele jõulukingiks neli tooli restaureerida. Olen siin enne ka maininud, kuidas Habemiku vanaema laka pealt hulga toole kõrvale panime ja nüüd said esimesed neist korda ka. Selle üle olen kohe väga rõõmus! Toolid said tumeda viimistluse asemel heledaks, katteks valisin mündirohelise-roosa kirju riide ehk et lõpptulemus jäi selline helge ja rõõmus! Peabki varsti uue põhjuse välja mõtlema, mis puhuks laudu või toole jälle restaureerida tuleks, no näiteks Habemiku juubel! Meie toolid tegi korda SofaServce — julgen soovitada küll! Kunagi näitan pilti ka!

Jaga
Kommentaarid