Vahepeal juhtus nii, et saime põranda enamjaolt pandud, kui järsku avastasime, et ups, parketti jääb puudu. Olime liiga vähe tagavaraks võtnud. Nii kirjutasingi kohe RM Stuudiosse ja hoidsin pöidlaid, et neil meie parketti natuke ikka alles on. Sain positiivse vastuse ja pakk pandi juba samal päeval teele. Järgmisel hommikul oli parkett käes ja elu ilus. Jälle hästi tore kogemus RM Stuudioga, aitäh selle eest!

Liistud siia ja sinna

Erinevate asjaolude kokku langemisel saime põranda aga alles eile lõplikult paika ja ega jällegi väga suurt laristamist polnud, nii nibin-nabin klappis. Põrandaliistudega oleme mäel — selles mõttes, et kõik on olemas (loodetavasti ikka jätkub) ja ka valgeks võõbatud. Kuivavad praegu ja ootavad seina panemist. Ideaalis tahaks aga enne liistudega mässamist ka põranda üks kord ära õlitada. Mulle tundub, et seda oleks palju mugavam valgete liistudeta teha, aga eks näis, kuidas kulgeb. Ses mõttes, et kui põranda õlitamiseks läheb, siis tahaksime selle kõik ühe korraga ära teha (mitte tubade kaupa) ja siis pole meil seda liistuhunnikut jälle kuhugi seisma panna. Laeliistude osas ka helistati eile, et needki kohale jõudnud — vaja järel käia ja siis värvimisega algust teha. Mõlemad liistud tellisime Puumarketist. Ehk et jah, liistude paigaldus ei ole mingi eriline prioriteet, sest ennegi nendeta mõnda aega elatud. Üle värvida tahaks liistud aga enne sisse kolimist küll, sest ostsime saame need naturaalsel kujul — nii on tunduvalt odavam, värvitud liist maksab juba 10+ eurot 2,2 meetrit.

Kalasabamustriga plaat on VAU!

Käis ka plaatija ja tegi köögi tagapinna, ahjualuse ja korstnaümbrused korda. See valge kalasaba köögi taga on VAU! Nii tore, et me lõpuks ikka selle kasuks otsustasime! Määravaks osutus minu jaoks see, et meie köögikappide vahe on 55 cm — see tähendab, et kui oleksime 10x20 mõõdus plaadid ikka nn metroostiilis ladunud, siis tulnuks meil ülemise/alumise rea omad pooleks lõigata. See aga oleks minu arvates kogu asja täiesti jamaks teinud. Natuke häirib mind, et ühes ääres läksid väiksed killukesed (plaadi nurgad) kasutusse, aga tänu sellele jookseb muster igal pool kokku ka. See on väike asi ja ei paista tegelikult üldse kuidagi silma või nii. Hullult rahul võime aga oma plaatijaga olla küll! Tõeline leid. Ta ise tunnistas, et see sein võttis oodatust 4 korda kauem aega, aga ma siis lohutasin, et nüüd ta saab sellise kunstiteose oma portfooliosse lisada. Õnneks on ülejäänud tööd lihtsad ja käivad tema käes kiirelt. Homme tuleb ta veel silikoonima ka ja siis saan ta-daa — valmis!

Suured plaanid nädalavahetuseks: vannituba ja siseuksed ja põranda õlitamine

Oma vaimusilmas näeme, et selle nädalavahetuse suurprojekt on vannituba. Vann sisse, valamukapp paika, kapile tööpind peale, sellele valamu+segisti ja wc-pott seina. See võiks nädalavahetuse eesmärk olla küll, äkki isegi teostatav. Kindlasti on vaja enne seda kõike mul seal korralikult kraamida. Seejärel ootaks teisipäeval torumeest, kes kõik segistid ja värgid ära ühendaks. Habemik ütleb, et tal need toruvärgid üldse välja ei tule ja kui nii siis nii — üldse ju ei tahaks, et kuskilt midagi läbi tilkuma jääks.

Ja siis, kui mingil imeväel need eelpool mainitud asjad tehtud saame, võiks nädalavahetusega ka siseuksed ära paigaldada. On teised praegu igal pool ees ja nende liigutamiseks on vaja eraldi keegi musklitega mees kutsuda, sest minust Habemikule nende tassimisel eriti kasu pole. Ja kui kõik niimoodi sujub, siis pühapäeval õhtul hilja õlitaks põranda, laseks sellel siis kaks päeva kuivada ja teisipäeval saaks torumees toimetama hakata.

Sissekolimise ootel!

Mingi hetk tuleb ka valgustid lakke panna, ega ju päris kottpimeduses ka elada saa. Ja siis ka koristada — aknaid pesta, tolmu võtta, särki-värki. Ja muidugi mingi hetk ka oma kraam küla pealt kokku korjata. Millal meil küll selleks veel mahti on, sest järgmine nädal olen mina pool aega koolitusel ning Habemik Poisikesega kodune ja ülejärgmisel vastupidi — Habemik jälle reisib väljamaale ja me omapäi. Ehk et kiireks läheb igal juhul. Suurepärane oleks, kui saaksime kasvõi selle miinimumprogrammigi läbitud ja esimese aprilli õhtuks madratsi tuppa tassitud. Hoidke pöidlaid, palun!

Kõiki KODU KOLLASES MAJAS blogipostitusi saad lugeda siit.

LOE VEEL:

Jaga
Kommentaarid