Muidugi ei saa ka meie kõiges ideaalseid lahendusi, aga vähemalt ei pea leppima juba valmisproduktiga. Tehnokas ootab põranda valamist ja plaatimist ning muidugi ka kerget seina viimistlemist — nõnda, et aasta lõpus võiks kütteaparaatuse üles panna.

Vannituba pole justkui enam kaugel

Habemik on oma suurima jõu ja tähelepanu suunanud mõistagi vannitoa valmimisse — seinad on vist juba enamus üleval (loe: okou, ma pole juba mitu päeva kohal käinud). Otsustasime niiskuskindlama kipsi asemel kasutada wedi ehitusplaati ja seda siis veega kokkupuutuvates kohtades ning seal, kus torud seinas. Mujale jäi ikka niiskuskindlam kips. Muidugi läks selline ümbermängimine meile ka omajagu maksma — nii 500 eurot. Wedi on päris kallis materjal, aga minu süda poleks vist kipsile ja hallituspahalastele mõeldes rahu saanudki. Seega pole kulutatud rahal mingit tähtsustki, kui jutt käib Poisikese ja meie enda tervisest. Habemik ostis ka wc-poti ära — Gustavsbergi hygenic flush soft close prill-lauaga. Kampaaniakorras sai selle ühest suurest ehituskauplusest 169 euroga. Võib rahul olla.

Neljapäevast on ka ehitusmehed in da house. Ja siit ka selle nädala suurim lops: vannituppa valitud põrandaplaadid on siiski no-go! Kuigi saime kahelt töömehelt kinnitust, et “ja-ja, annab kallet teha küll”, siis nüüd tuli nähtavasti kõige nutikam ehitusinimene ja tegi varasema maatasa. Kui soovime kallet selliselt, et kogu vannitoa pealt (vajadusel vanni alt, uputuse korral pesumasina tagant) jookseks vesi otse dušitrappi, saab kasutada maksimaalselt 15 x 15 cm suuruseid plaate. Samas, kui homsele ei mõtle ja võimalikud mustad stsenaariumid ei morjenda, siis ainult dušinurga kalde saab suurte plaatidega ära teha küll. Vot tak. Sisetunne kuidagi ütleski, et sellega nii ladusalt ei pruugi minna. No pole viga. Küll me need suured plaadid ka maha müüdud saame ja 10 x 10 musti plaate leidub igal pool. Kuigi! Habemikule hirmsasti meeldivad need kärjekujulised plaadid (peenelt öeldes heksagoonid), aga nende hind jääb vist sinna 30+ kanti. Mind vaevab enim aga see, et valisin ju seinaplaadid põrandaplaatide järgi ja olen sellest mõttest nii häiritud, et seinas on suured (20 x 50) plaadid ja maas siis mingid tillukesed 10 x 10. Ei lähe nagu mitte. Eks lähipäevad toovad selgust, mis edasi.

Või siiski on…

Ehitusinimesed aga asusid eile tööle — lappisid korstnajala ära (see lasi suitsu läbi) ja praegu teevad ettevalmistusi vannituppa betooni valamiseks. Tänane to-do list nõuab ka põrandakütte torude paigaldamist. Loodetavasti saab sellega vähemasti algust tehtud. Meie lilleline unistus vannitoa valmimisest selle aasta lõpuks lükati ehitusmeeste poolt ümber mis ümber. Betoonikihid peavad juba vähemalt kaheksa päeva kuivama ja lihtsalt ei jõua, tee või tina.

Võimalikud plaanimuutused köögimööbliga

Köögimööbli osas on uus kandidaat pildil — DSK Mööbel. Minu eelmist postitust loeti, võeti ühendust ja tehti olemasolevatest tunduvalt etem pakkumine. Vaatame, mis elu toob.

Siinkohal ehk olekski paslik teha järgmine üleskutse. Mõtlen, et võiks vaikselt juba laelaudist otsima hakata, et see hiljem nagu välk selgest taevast kaela ei sajaks. Meie lagi tuleb puidust. Nagu saunas, hehe. Eelmises kodus nägi Habemik kipsist laega lihtsalt niiii tohutult palju vaeva, et kipslae ehitamise piirnorm sai täielikult ületatud. Seega olime (ja oleme endiselt) täiesti veendunud, et otsustame mõne muu lahenduse kasuks. Mulle meeldib valge puidust lagi ja selle tarbeks otsimegi oksavaba leppa, haaba. See on kulukas, aga odavapoolsed mänd-kuusk pidavat jällegi väga muutlikud olema.

Järgmise korra ja uute tegemisteni!

Jaga
Kommentaarid