Maasikad on täies õies ja esimestel juba päris kopsakad mammualged peal, rabarber uputab ning tulpidel hakkab läbi saama iludusvõistluste teine voor. Viimased hoiavad veel uhkelt oma päid ja lisavad aiale värvilaike, enne kui lupiinid ja pojengid neilt suurema õitsemisjärje üle võtavad.

Foto: Paistab, et eelmisel aastal aeda toodud tulpidelt “Hotpants” võib veel päris pikalt silmailu loota


Lisaks “Hotpantsile” on iludusvõistluse teises voorus tõmmu “Queen of The Night”, kes tõsi küll hakkab tänaseks juba tasapisi otsi kokku korjama. Minu aia kõige tumedam tulp ja tõeliselt uhke peenrakaunistus!

Eks neid tulpe jagub veelgi ja neist võiks siin jutustama jäädagi, nii et parem piirdun teema lõpetuseks ühe koondpildiga, enne kui tulbijutt liiga pikaks läheb.

Tomatid on ka selle sooja ja päikese peale täiesti hullunud ja viskavad kasvada. “Betalux” hakkab varsti juba värvi võtma ja esimesed tomativõikud ei tundugi enam nii kaugel olevat. PS! Ärge unustage siis külgvõsusid näpistamast — need paistavad ka selle soodsa ilmaga justkui üleöö välja ilmuvat.

Ahjaa, ja eelmine kord sai ju lõpetatud sellega, et ohtlik nädalavahetus tulemas — ees ootas Metsakasti taimelaat & rohevahetus. Õnneks läks sellega kõik hästi. Kuigi ilma lubati päris hullu, ei tulnud ta siiski kõige hullem ja üritus osutus igati kordaläinuks. Rohevahetajaid oli ka vahvalt palju ja mis kõige toredam — kõik vahetusse toodud taimed leidsid endale päeva lõpuks uue kodu! Ja noh, tuleb tunnistada, et ega ma ise ka päris tühjade kätega koju ei tulnud. Mõned olid plaanitud ostud — vihmaussikompost ja hanerohu taimed, kuid lisaks tulid minuga koju kaasa ka paar imearmsat kingitust — NordikCrafti suurepärane taimekast, kus leidsid kodu oad, ja põnev lembeliilia. Ja mustikatega läks nii nagu kartsin — kaks taime trügisid ikka vägisi koju kaasa ja jagavad nüüd rabarberiga ühte peenraotsa (muld on erinev — mustikatele sai pandud spetsiaalne turvas).

Suurt rõõmu pakub eelmise aasta laugukatsetus. Nimelt jätsin ületalve ämbriga kasvuhoonesse oma suure laugupalli “Globemaster”. Kartsin küll veidi, et külm võib ehk talle liiga teha, kuid õnneks läks vastupidi — selleks hooajaks on saanud ühest pallist kaks. Õied on diameetrilt küll vaat et poole väiksemad, kuid ausalt öelda nii meeldivadki nad mulle rohkem.

Teine aiakatsetus läks aga (oodatult) untsu. Mul tekkis paar aastat tagasi kaevu kõrvale üks imekaunis punane lupiin. Kust ta tuli, keegi ei tea. Aga ta on nii kaunis, et otsustasin proovida teda seemnest juurde kasvatada, kuigi tean, et lupiini puhul kipub seemnest pannes ükskõik mis värvist ikka tavaline sinine tulema. Enamvähem nii läkski, kuigi lõpptulemus pole mitte sinine, vaid lillakas. Mida oligi tarvis tõestada! Aga kena on ta ikkagi.

Oh, tundub, et pärast pikemat kirjutamisvahet võiksin ma siia jutustama jäädagi — aias on nii palju ilusat — kuid ega postitusest ka päris raamatut teha ei saa ja nii võtan ülejäänu kokku piltides. Rõõm on selle üle, et suuremad kevadised tööd on tehtud saanud, tomatid on kasvuhoones, kompost peaaegu et lõpuni sõelutud ning beebitaimed on kõik toast pottidest peenardesse kolinud — nüüd jääb rohkem aega aia niisama nautmiseks!

Foto: Mägisibulad lisavad hoopis omamoodi õiteilu

Foto: Sirelid ja kuslapuu lõhnavad õhtuti lausa hingematvalt

Foto: Juba traditsiooniks saanud must petuunia leidis endale seekord koha maitsetaimede nurgas

Foto: Jumikad meelitavad mesilinde


Foto: Üks mesilasemeelitaja veel aias juures — tähtputk “Star of Beauty”


Foto: Ja nii nagu mai lõpus või juuni alguses ikka, nii on ka sel aastal mu õuel kuldnokkade lasteaed


Sellega selleks korraks lõpetan. Pöidlad peos, et mõnus suvine aeg samasuguse hooga edasi kestaks!