Ingrid Lamp, Palmako AS-i turundusjuht: Kui paaril viimasel aastal oli mess pigem iga-aastaseks traditsiooniliseks kohtumispaigaks juba tuttavate klientidega, et sõlmida uue hooaja kokkuleppeid, siis sel aastal esitlesime uhkusega oma pooleteise aasta tootearendustegevuse vilju. Koostööst professionaalsete tootedisaineritega Ulaelust ja strateegiliste planeerijatega Identityst sündis uus tooteperekond — Palmako Modular Garden™.

Funktsionaalsed moodulid

Palmako moodulaed võimaldab kombineerida erinevaid aiapaneele ja funktsionaalseid mooduleid (panipaik, kasvuhoone, kanala, väliköök jne), et luua just endale sobiv isikupärane, mugav ja praktiline õueala. Aiapaneelide ja moodulite täiendamiseks ning funktsionaalsuse suurendamiseks on saadaval lai valik erinevaid lisaartikleid, riiuleid, nagisid, lillekaste jmt.

Linnainimese aed

Messil ringi liikudes jäi silma, et palju mõeldakse linnainimestele, kel pinda vähe või pakutakse erinevaid lahendusi kiire elutempoga inimestele. Suurt populaarsust näikse olevat võitnud mini(kõrg)peenrad kõikides võimalikes variantides, kaasa arvatud erinevad valgustuslahendused ning kiiret kasvu võimaldavad kattematerjalid. Lisaks kõik selle väikse mullalapi hoolduseks mõeldud aksessuaarid.

Kaasaegne tehnoloogia ja materjalid ning taaskasutus

Võidukäiku teeb ka materjaliteadus ja -tehnoloogia. Asjad, mida traditsiooniliselt on valmistatud puidust, kivist või keraamikast, näevad ka praegu välja nagu puit või kivi, kuid on valmistatud hoopis erinevatest uutest materjalidest või jääkidest ehk et on valitud taaskasutus.

Taaskasutuse erinevaid nutikaid lahendusi oli ka kaubaalustest või vanadest kaablirullidest valmistatud aiamööbli või värvikirevate lillekastide näol. Täiesti omaette teadus on grillid, erinevad tulekolded ja välitingimustes toiduvalmistamine, milles näidatakse aastast aastasse innovaatilist lähenemist.

Põnevat uudistamist jagus 225 000 ruutmeetrile ning inimesele, kes soovib rohkemat kui toas diivanil vedeleda, leidub lõpmata palju võimalusi oma õue-elu õdusaks, funktsionaalseks ja isikupäraseks muutmiseks. Piiriks on vaid iseenda fantaasia! Järgmine spoga+gafa mess toimub juba aasta pärast ja kel huvi aiandustrendide vastu, peaks järgmise aasta septembri alguses seadma sammud Euroopa südamesse, imeilusasse Kölni linna.

Palmako Modular Garden™’i kanala moodul linnaaiapidamiseks

Eesti puidutööstusettevõtte Palmako messistend spoga+gafa messil

Sel aastal külastas spoga+gafa messi 39 000 inimest 106 riigist, seega oli külastajaid 6% rohkem kui mullu. Eksponente oli väljas 2032 ettevõtet 57 riigist.