Nii nagu ülemöödunud aastal, kui sari esimest korda ilmus, valis Targu Talita väljaandja Maaleht ka tänavu koos oma lugejatega kümme olulist koduga seotud valdkonda ja palus asjatundjatel neist kirjutada uued käsiraamatud.

Palju kasulikke soovitusi

“2018. aastal ilmunud raamatud osutusid erakordselt menukaks, mille tulemusel pöördusid Maalehe poole paljud lugejad küsimusega, kas neile on tulemas ka järg. Nüüd olemegi taas koostanud täiesti uued raamatud, mis pakuvad kasulikke näpunäiteid küllap ka kõige nõudlikumatele lugejatele. Targu Talita on põhjalikke näpunäiteid ikka osanud anda,” tõdes Maalehe peatoimetaja Andres Eilart. Tema sõnul on huvi nende raamatute vastu sedavõrd suur, et kui praegu tellimust mitte vormistada, tuleb neid edaspidi hakata alates aprillist Selveri ja Coopi poodidest üksikult küsima koos ilmunud Maalehega.

Raamatud tuletavad meelde vanu tarkusi ning jagavad uusi nippe lihtsatest võtetest hädavajalike teadmisteni.

Mitu raamatut on mõeldud aiahuvilistele. Näiteks aitame valida sinu aeda kõige vastupidavamaid püsililli ning tutvustame Eestis kasvavaid puuviljade, marjade, köögiviljade ja maitsetaimede sorte, mille maitseomadusi hinnatakse omasuguste seas parimateks.

Peale selle leiate nõuandeid uute ja põnevate köögiviljade ja maitsetaimede peenrasse sobitamiseks ning ka maitserohelise aastaringseks kasvatamiseks linnakorteri köögiaknal.

Samuti saate teadmisi, milliseid huvitavaid võõramaiseid taimeliike võiks lubada oma krundile ning millest tasub hoiduda.

Käsiraamat “Kodused puhastusnipid” lükkab ümber müüdi, et puhastustööd on hirmus rasked ja vaevanõudvad. “50 praktilist saunanippi” aga õpetab, kuidas muuta iga saunaskäik tervistavaks elamuseks, unustamatuks riituseks.

Tutvustame lihtsaid võimalusi enda ökoloogilise jalajälje vähendamiseks kodus ja aias ning sealjuures ka raha kokkuhoiuks. Ehitusmeistrid jagavad nippe tellisahju ehitamiseks ja kütmiseks.

Anname soovitusi, kuidas koduses köögis oleks toiduvalmistamine mugav, ohutu ja meeldiv ning tulemus maitsev. Samuti pakume näpunäited, mida arvestada uue toataime valikul, kuidas leida talle sobivat kasvukohta ning mil moel tema eest hoolitseda.

Kuidas tellida

Raamatuid saab endale mugavalt paki kaupa postiga koju tellida. Ette tellides postikulu ei lisandu. Kogu sarja ette tellides maksab kümme käsiraamatut kokku 59,90 eurot (iga raamat vaid 5,99 eurot). Sarja eest saab tasuda kahes osas, makstes korraga viie raamatu eest.

Raamatute tellimiseks tuleks minna veebilehele maaleht.ee/raamatusari, helistada klienditeenindajatele telefonil 680 4444 või kirjutada meiliaadressil klienditugi@ekspressmeedia.ee.


“Kõige vastupidavamad püsililled” jõuab Coopi ja Selveri poodides müügile 9. aprillil koos Maalehega ning samal ajal saab seda osta ka Ekspress Meedia veebikeskkonnas. Raamatud hakkavad ilmuma iga kahe nädala järel. Poodides iga raamatut eraldi ostes lisandub sellele ka Maalehe hind. Raamatusarja tellides ei pea lisaks Maalehte ostma.

Kümme käsiraamatut

9. aprillil “Kõige vastupidavamad püsililled”. Autor Marju Reitsak.

23. aprillil “Head ja halvad võõrliigid aias ning peenramaal”. Autorid Pille Hermann, Jaan Mettik.

7. mail “Parima maitsega puu- ja köögiviljasordid”. Autor Marju Reitsak.

21. mail “Köögiaedniku käsiraamat”. Autor Tiina Paasik.

4. juunil “Kuidas kodus loodust ja raha säästa”. Autor Marju Reitsak.

18. juunil “Kodused puhastusnipid”. Autor Jana Rand.

2. juulil “Tellisahju ehitamise ja kütmise teejuht”. Autor Priit Valge.

16. juulil “50 praktilist saunanippi”. Autor Rein Sikk.

30. juulil “Koduköögi nipiraamat”. Autor Tuuli Mathisen.

13. augustil “Toataimede ellujäämise teejuht”. Autor Jaan Mettik.