Puidu lummav naturaalsus

Eestlane armastab puitu ja üks võimalus on rajada aeda puidust väikeehitis. Kui üldiselt oleme harjunud kandiliste suvemajakestega, siis näiteks 2018. aasta tehasemaja valimisel sai parima väikeehitise tiitli Huuden OÜ loodud tõeliselt pilkupüüdev ja ümara vormiga õuetuba. Ettevõtte juhi Martin Puusepa sõnul soovisid nad luua aiamaja või stuudio, millest avanevad lummavad vaated ja mis samas tekitaks majas viibijale turvatunde. Seejuures pidi maja olema selgelt äratuntav. Nagu näha, siis on see neil igati õnnestunud. Majake on küll väljast väike, aga sisse jagub avarust parasjagu. Tegemist on DIY (tee ise) tootega, st selle saab hõlpsasti juhendi järgi ise püsti panna.

Puidust aiamaja võib olla vägagi pilkupüüdev.

Merekonteineri uus elu

Kodu, mis on inspireeritud meie esivanemate rändavast elustiilist — paljuski dikteerisid olud kodukohta vahetama. Portugalis ja Hollandis pesitsev arhitektuuribüroo Studio ARTE on loonud just ühe sellise mobiilse kodu vanast merekonteinerist. Siit ei puudu miski ja on ideaalne reisihimulisele — kui vaja, siis rattad alla ja koos koduga reisile. Oluline on projekti juures odavus ja keskkonnasäästlikkus. Ideaalne ka aiamajakesena, kus suvel aega veeta või sõpru majutada.

Läbimõeldult lihtne konteinerelamu.

Minimalistlik ja karge betoon

Betoon on materjal, mis üldiselt meeldib väga või ei meeldi üldse, kas leiad selles materjalis erilise võlu või on see liiga külm ja hall. Igatahes on betoonist aiamajake looduse keskel minimalistlikult kaunis, lubades olla kõnekas majal endal, kuid tuues eriti pilkupüüdvalt esile taimestiku. Hinna poolest on betoon küll kallim, aga kui eesmärgid selged ja soov kindel, siis tasub sellesse materjali panustada. Ei mingeid mõrasid, pragusid ega värskendusvärvimisi. Sisekliima on ülihea ja betoon on kõige paremini müra summutav ehitusmaterjal. Igas mõttes turvaline ja kindel!

Aiamaja Suurupis – ajale vastupidav ja hea sisekliimaga.

Õhuline klaas

Klaaskasvuhoone ei ole enam ammu ainult köögiviljade päralt. Sinna saab väga hästi kujundada hoopis lopsakate taimedega suvetoa. Tasub sinna viia vaid diivan, paar tugitooli ja lauake ning kogu loodus sinu ümber on maaliks seinal. Meile jäi silma klassikaline Hartley klaaskasvuhoone, mis on Suurbritannias käsitsi valmistatud ja maailmas kanda kinnitanud — tuntud vastupidavuse ja kvaliteedi poolest. Klassikaline stiil on hea seetõttu, et sobib igasse miljöösse. Klaasist suvetuba pakub mõnusat äraolemist looduse rüpes.

Hartley klassikaline klaaskasvuhoone sobib ideaalselt ka suvetoaks.

LOE VEEL: