Ja eks lillemaailm on naise südames olnud lapsest saadik. Või nagu Siret ise ütleb; „Olen lilledega lapsepõlvest saadik jamanud“. Endisegi kodu aed oli võrratuks kujundatud. Kuna uus kodu ehitati üsna soisele krundile Viimsis, siis olid ees uued väljakutsed. Uue kodu aed oli justkui puhas lõuend — joonista, mida tahad!

Avar terrass on kujundatud nii, et siin saab aega veeta päikese käes ja ka katuse all — viimane on hea vihmase või tuulise ilma korral. Kerge lõunaune võib teha ka kiiges…


Algatuseks sai maapinda kõvasti täidetud. Mullakiht peale ja edasi tuli juba rõõmsam pool — lilled ja muud põnevad taimed. Ühest otsast pihta hakates jõudis Siret tegemistega küll lõpuni, kuid siis vajasid peenrad juba algusest uuesti kohendamist. Eks kasvab mõni taim kiiremini pikkusesse ja mõni armastab võtta mõõtu laiuses — siis on vaja üle vaadata, ega nad teisi „peenralisi“ ära ei varja. Vajadusel tuleb lihtsalt mõned taimed ümber istutada, et oleks taas kenasti ruumi kõigil.

Sireti lemmikuks on punanupp "Alba", mis esindab tõelist graatsiat!


Tagantjärele oskab naine ka läbi mõelda järgmise kivi paigutamist või taime istutamist. Nimelt sai peenrasse pandud suur kena kivi, kuid selle alla oleks pidanud panema killustikku, sest raske kivi vajub pehmel mullal üha sügavamale ja nüüd enam seda kivi kergitada pole nii lihtne.

Teadmatusest sai ka dekoratiivse ohaka seemneid peenrasse puistatud, kuid need kasvasid üsna kõrgeks, varjates teisi taimi. Siret selle üle muidugi meelt ei heida — ju siis pidi nii olema.

Hästi palju lilli on toodud vanaema aiast, näiteks imehästi lõhnavad floksid. Rohevahetus on aiapidajate seas populaarne teema ja sealtki on hästi palju taimi saadud. Suurteks lemmikuteks nimetab Siret ka kannasid — need on tema aia pilgupüüdjad. Talveks tuleb kannad tuppa tõsta, piisab 10-15 kraadist ja kevadel jälle välja õitsema tõsta.

Kevadel hakkab aias silma ka helesinine moon. Lemmiktooniks aias nimetab Siret lillat.

Üldiselt soovitab Siret järgida kuldreeglit, et kui võtta endale viis taime, siis valida need ühest-kahest sordist, sest muidu läheb pilt liiga kirjuks ja juhuslikuks. Kimpudena moodustavad taimed ilusa terviku. Ja seda Sireti aias jagub!