Pisikese aia juures on kõige olulisem fookuspunkti leidmine — enamasti on selleks mõnus istumisala, mille ümber ülejäänu paika sättida. Kui ruumi väga vähe, eelista ümarat lauda. Kui puudub eraldi abihoone või kelder, kus mööblit vihmase ilmaga hoida, võid kaaluda ka pisikese varikatuse rajamist.

Ruumi aitavad kokku hoida üksikud pottidesse istutatud taimed või ürdid. Aastaringset silmailu pakuvad rohelised okaspuud. Pisike peenar on samuti omal kohal, kuid kindlasti tasub oma lemmikutega enne istutamist põhjalikumalt tutvuda. Mõni roheline isend suudab juba mõne aastaga terve aia vohama panna.

Pisikese aia puhul on oluline kujunduselement valgustus, mis toob ka hämaras õueruumi kogu oma aus ja uhkuses kenasti esile.

Ära tasub kasutada kõik vabad seinapinnad ja sättida aed vertikaalseks! Vertikaalselt saab lisaks ilutaimedele kasvatada näiteks ube ja herneid!

Hubase aia saab sisse seada ka rõdule, kus ürte ja lilli kasvatada. Pisikesel alal on nutikas kasutada redelit imiteerivaid riiuleid, mis suudavad enda alla üsna palju mahutada. Samas tasub silmas pidada ka rõdu kandevõimet ja mitte massiivsete asjade rõdule kuhjamisega väga hoogu sattuda. Et lilli mahuks rohkem, vali kergemad potid, sest muld iseenesest kaalub juba üsna palju! Ka rõdumööbli valikul lähtu põhimõttest, mida kergem, seda parem!

Vaata lahedaid stiilinäiteid Instagramist:

LOE LISAKS: