Mitmefunktsiooniline redel-lillekast
Tipitiri redel-lillekast on suvehooajal igati praktiline ese terrassile või suvekööki. Redelile on antud ruumiarvestusel praktilised mõõtmed ja mitu kasutusvõimalust. Näiteks saab riiuleid soovi korral ümber paigutada.

Redel on valminud käsitööna kuuse- või männipuidust, mille mustri rõhutamiseks on pinnad harjatud. Võimalik on tellida endale sobiva tooni ja töötlusega toode, viimistluseks saab valida värvitud, peitsitud, vahatatud või töötlemata variandi. Juurde sobivad uued denimkangast tooted, mis on valminud teksatööstuse tootmisjääkidest ning on pesupähklitega läbi pestud ja vabas õhus kuivatatud. Redel maksab 75 eurot, suur hoiukott 55 eurot, padjad 35 eurot.
www.tipitiri.ee

Tool YES — kui sõbrad külla tulevad
Disain: Toivo Raidmets
Tool tõmbab. Ta on inimese esmane, kõige vahetum kokkupuude ehitatud keskkonnaga. Ta on väljakutse — keeruline, aga kõige huvitavam ristsõna.

Neid aspekte, mida tooli loomisel arvestada tuleb, polegi tegelikult nii palju: istemugavus, valmistamise ratsionaalsus, materjalipärane mõistlikkus ja esteetiline külg. Siiski on päris tülikas neid kõiki õiges vahekorras silmas pidada. Tavaliselt on nii, et viimati nimetatu, esteetiline nägusus, tekib iseenesest, kui eelnevad punktid on täidetud.

Karbis olev iste kompab minimalismi piire kasutatava materjali hulga ja konstruktsiooni lihtsuse poolest. Head istumist!

Tooli saab osta disainipoest Tali Design aadressil Kotzebue 33, Talliinn, vaata ka Tali Design Facebooki lehele

Foto: Toomas Tuul. Pakendi disaini autorid: Toivo Raidmets ja Kerli Virk


Pikendatav söögilaud Nam Nam — et sõpru mahuks rohkem
Söögilaud Nam Nam on läbinud suure uuenduskuuri. Nüüdseks on tegu tõeliselt pehme joonega söögi- või koosolekulauaga kontorisse. Lihtsa liigutusega saab laua teha tervelt ühe meetri jagu pikemaks, et rohkem külalisi ära mahuks. See on ka hea variant sellisesse kontorisse, kus iga päev pole suure laua jaoks tarvidust ega ruumi, kuid vajadusel on see võimalus olemas.

Kasevineerist valmistatud ja õlivahaga töödeldud vaheklapid on kokku volditavad ja neid saab mugavalt hoida lauaplate all. Viimane on tehtud valgest filmivineerist, jalad kasepuidust.

Pikendatav söögilaud Nam Nam on saadaval mitmes värvitoonis (valge filmivineer, tammekarva, pähklitoon, wenge, naturaalne, mustalt või valgelt õlitatud) ja kolmes mõõdus, kõrgus alati 75 cm. Hind alates 490 eurost.
www.radis.ee

Piknikult piknikule piknikutekiga
Grillpeolt grillpeole sõites, välikontserte väisates või rannamõnusid nautides soovitab Eestietno kasvõi autosse hankida üks piknikutekk. See on kompaktselt kokkupakitav ja käe otsas kantav, etnomustriga ja ilmastikukindla alusega.

Tekke on saada kahes suuruses (90 x 140 cm ja 140 x 180cm) e-poes www.eestietno.ee, hind alates 31,90 eurost. Eestietno.ee-st leiab ka väliköögis toimetavale kokale Eesti etno mustritest inspireeritud põlle, pajalapi ja pajakindad, lisaks saab tellida lauale rahvarõiva seelikust inspireeritud triibulise laudlina, kohalinikud ja salvrätikud.

Suviselt valge
Meie lemmiku, Ulaelu valikust — valge väliköök! Sellel on raam, millele saab peale asetada eri tööpindu, valamu ja grilli. Töötasapind moodustub eri suuruses moodulitest.

Raami tööpinnaks on puit, mis sobib hästi abitööpinnaks või söökide-jookide serveerimiseks. Nii raam kui ka puidupind on ilmastikukindlad. Raam on valmistatud alumiiniumist — nii on sellega lihtne manööverdada. Puidu asemel saab tööpinnaks valida ka kivi või muu materjali. Must graniit ja valge komposiitkivi on ilmastikukindlad ega karda vihma, veini ja leivanuga. Kivipind sobib hästi näiteks gaasipõleti aluseks, sest on kuumakindel ja mittesüttiv.

Soonega kivi sobib toidu ettevalmistamiseks, sest plaadi servades olev soon kogub kokku hakkimisel tekkiva vedeliku ega hakka voolama üle tööpinna ääre.

Tööpind on ilmastikukindel, ei karda sidrunit, sõstraid ega hakkimisnuga. Hind alates 1829 eurot.
ulaelu.ee