Stiilne välimööbel

Terrassi puhul ei saa üle ega ümber välimööblist, sest kusagil peab ju saama mõnusasti hommikukohvi trimbata või päikese käes peesitada! Tänapäevane terrassimööbli valik on väga lai — sa ei pea piirduma ainult traditsioonilise puitmööbliga, vaid väga vingeid disainesemeid leidub ka näiteks plastikmööbli seas. Huvitavate ja kvaliteetsete toodete poolest paistavad silma mitmed Skandinaavia brändid, näiteks Cane-line ja HOUE (müügil näiteks Elke Mööblis). Samas ei pea kartma ka masstoodangut.

Foto: HOUE

Hea variant on plastikpunutisest mööbel, mis on nägus ja ka hinna poolest mõistlik. Üldiselt on tänapäevane plastikmööbel ka ilmastiku- ja kriimustuskindel, seega ei tasu kindlasti plastikule kui materjalile kriipsu peale tõmmata.

Julgemad võivad endale soetada ka metallist välimööbli komplekti. See on istumise all küll jahedam, ent selle vastu aitab hästi polsterdus. Viimast ei pea välitingimustes kartma — reeglina on kõik padjad ja istumisalused äravõetavad, nii et need saab talveks kenasti tuppa viia.

Kaitsev peavari

Hall sügisvihm mõjub paljudele muserdavalt, ent soe suvevihm on sootuks midagi muud. Oleks tore, kui esimeste piiskade saabudes ei peaks kohe terrassilt jalga laskma, vaid õuetuba pakuks võimalust meeleoluka loodusnähtuse nautimiseks. Selleks võiks terrassil olla peavari — statsionaarne varikatus, markiis või lihtsalt mõni suurem päikesevari, mis on kindlalt maa külge kinnitatud. Lisaks vihmale pakub see kaitset ka ereda päikese eest, nii et silmade kissitamise asemel saab hoopis vestluskaaslasele keskenduda. Ka on päikesepõletuse oht niimoodi kordades väiksem

Lopsakas rohelus

Taimed on õuetoa puhul täielik must have! Natuke rohelust siin-seal tekitab palju looduslähedasema tunde ja mõjub äärmiselt lõõgastavalt. Rahulikum ja värskem olek aga peakski olema iga värskes õhus viibimise tulemus.

Kui rääkida konkreetsetest taimedest, siis valikuid on mitmeid. Terrassile sobivad hästi üheaastased suvelilled näiteks petuunia ja lobeelia. Neid saab paigutada nii lillepottidesse, -kastidesse kui amplitesse. Kui soovid, et terrass sarnaneks peenele välikohvikule, kaunista seda millegi rohelisemaga, näiteks elupuudega. Veelgi erilisema tulemuse nimel võid panna mõne taime spetsiaalsele sõrestikule ronima ja tekitada seeläbi lopsaka rohekardina või -seina. Head suvised ronijad on meie kliimas näiteks elulõng ja lillhernes.

Hubased tekstiilid

Kui taimed aitavad terrassil loodusega paremini ühte sulanduda, siis tekstiilid lisavad jällegi tubast õdusust ja soojust. Ära piirdu ainult tavapäraste välimööbli pehmendustega, vaid too sisse ka mõned huvitava mustriga dekoratiivpadjad, paar pleedi (suveõhtuti hädavajalikud) ja, miks mitte, terrassivaibake. Oskuslikult kasutatud tekstiilide abil saad muuta oma terrassi tõeliselt hubaseks puhkenurgaks.

Valgustid, laternad ja tulukesed

Terrassi saab kasutada palju rohkemaks kui ainult päevitamiseks: hästi sisustatud terrass toimib muuhulgas ka suurepärase peopaigana. Et suur osa pidusid leiab aset siis, mil päike juba loojunud, tuleks läbi mõelda ka terrassi valgustus. Traditsioonilised välisvalgustid annavad kõige paremini valgust, ent kui soovid midagi romantilisemat, võid kasutada hoopis küünlalaternaid, erinevaid tulukesi (näiteks haldjapalle) või isegi valgustusega lillepotte. Efektseid valgustusega disainlillepotte leiab näiteks kohaliku valgustitootja Su Valgus valikust.

Foto: Su Valgus


Kui pleed enam ei aita ja sooviksid lisaks valgusele ka sooja, on heaks variandiks erinevad terrassikiirgurid. Toredat sisustamist!


LOE LISAKS: