Soe ka suveõhtutel

Kõik kaubamärgi Kelpman Textile pleedid on täisvillased ning valmistatud Euroopas väikeste partiidena ilma kemikaale kasutamata.

„Terra” kollektsiooni neljas värvikoosluses pleedide disain on kui vaade lennukilt alla maapinnale, kus näeme erineva kuju ja värvitoonidega põllu- ja metsalaike. Kollektsioon „Warm up” ühendab mitmete mustritega (Herbal, Harlequin ja Zig Zag) väga pehmeid pleede. Paljudes kasutatakse naturaalset, värvimata lambavilla halle ja pruune toone.

Terra

Pleedid on müügil Kelpman Textile’i poes, Telliskivi loomelinnaku poetänaval, Telliskivi 60a ning veebipoes shop.marekelpman.eu.
Kollektsiooni „Terra” pleedide hind on 120 eurot, kollektsiooni „Warm up” pleedide hind on 190 eurot. www.marekelpman.eu

Herbal

Asjalik abiline õueruumis ja toas
Disain: Aap Piho (2015)

Inspiratsiooni abilaudade Colors väljatöötamiseks andis nagu paljude teistegi Warm Northi asjade puhul igapäevaelu.

Disainer Aap piho räägib lähemalt: „Nähes sisearhitektina väga paljusid interjööre, inimeste kodusid ja töökeskkondi, märkasin, et eestlaste mööbliesemetel puudub kasutajale mugav üleminek köögist elutuppa, kohvinurgast kabinetti, elutoast magamistuppa.

Colorsi abilaud oma õhulise ja askeetliku ilme juures jääb ruumis pigem märkamatuks, lisades valitud metallraami värvitooni abil vaid õrnalt detailsust ja, mis veelgi tähtsam — pakub funktsionaalset panipaika meie igapäevastele pisiasjadele, mida on väga mugav käeulatuses hoida. Niisamuti lubab lauakese kerge kaal seda hõlpsasti liigutada või ümber paigutada. Mitmed meie sõbrad ja kliendid kiidavad laua funktsionaalsust, eriti siis, kui kodus on külalised ja tuba täitub veiniklaaside, suupistetaldrikute ja kohvitassidega, või siis, kui päevane lugemisvara ajalehtedest ajakirjadeni leiab hoopis ühe väärika paiga elutoa diivani kõrval.”

Valmib käsitööna ettetellimisel, hind 159 eurot. www.facebook.com/warmnorth

Tool ja valgusti ühes!
Disain: Margus Triibmann

Cranberry tool-valgusti on seest valgustusega disainielement, mida sobib kasutada ka siseruumis — nii kodus kui ka avalikus kohas. Istepinki saab valmistada liuglaagritel pöörlevana, aga ka vabalt maapinnal või põrandal asetsevana. Cranberry tooli valgustab kas pinnasesse uputatud laia valgusvihuga autonoomselt installeeritud prožektor või mahu koorikusse installeeritud valgusallikas. Välitingimustes on iste varustatud läbiva avatud tunneliga vihma ja pesuvee ärajuhtimiseks.
Hinnad alates 450 eurost (tavaline valgustuseta Cranberry). keha3.ee

Kerge, virnastatav ja lihtsasti puhastatav

DOT on praktiline ja lihtne taburet, millel on iseloomu. Selle selge vorm ja funktsionaalsus on sündinud põhjamaisest kargusest. Saarepuust treitud jalad koos tööstuslikust vildist istmega annavad taburetile sooja ja õdusa olemuse.

DOTi taburette saab üksteise peale virna laduda kuni kaheksa tükki. Kerge ja lihtsasti puhastatav DOT leiab kasutust igas elamises. Disainerid Joonas Torim ja Mihkel Mölder ütlevad laheda tabureti kohta nii: „DOTis on kokku saanud lihtsus ja funktsioon. Taburetti saab kasutada väga mitmekülgselt — söögi- ja kontorilaua taga, virna laotuna külalisi ootamas, kohvilauana väikeses elutoas ja lillepoti alusena.”
Hind 99 eurot, komplekti (4 tk) tutvumispakkumine 299 eurot. www.oot-oot.com

Südamest tulev looming
Tegu pole küll kodumaise toodanguga, kuid Eestis loodud brändi Studio Living nime taga peituvad väga hoolikalt valitud tooted, mis sobivad oma lihtsuses iga eestlase koju.

Masstootmine ja suured kaubamärgid standardiseerivad elukeskkonda, muutes kõik kiretult ühesuguseks. Nõnda on Studio Livingu eesmärk otsida üles ja tuua huvilisteni just väikeste, eriliste ning tundmatute käsitööliste ja väiketootjate elukondlikud tarbeesemed, mis on jätkusuutlikult valminud nii Eestis kui ka Euroopas tervikuna. Need on sageli väikelinnade väiketootjad, kelle looming sünnib südamest ja kelle töö on kogukondlikult väga tähtis nii käsitööoskuste, kultuuri edendajate kui ka tööandjatena. Päris asjad päris inimestele. Sageli esemed, mida poest ei leia ja mis meeldivad ainult meile. www.facebook.com/studiolivingtallinn

Tool Atelier

Lugu ilmus esimest korda Eesti Ekspressi kuukirjas Moodne kodu 29. juunil 2016.