1. Eesti kliimasse sobituvad aiamööbli materjalid saab jagada neljaks: täispuit, metall, plastikust punutised ja tavaline plastik. Mitmeid neist kombineeritakse omakorda klaasi, metalli ja tekstiilidega. Looduslik rotang, bambus ja muud eksootilised materjalid sobivad küll verandale, aga mitte meie tingimustes õue.
2. Arvesta, et ka ilmastikukindlad materjalid pole mõeldud talvel õues hoidmiseks. Suur temperatuuride kõikumine, erinevad sademed ja päike teevad liiga igale materjalile, seega tuleb aiamööblit soetades alati mõelda, kuhu see paigutatakse talveks.
3. Kõige lihtsama hooldatavusega mööblimaterjal on plastik ja selle edasiarendused. Kui lihtne plastik seostub enamasti üheksakümnendatega, siis plastikust punutised, nii õuediivanid, tugitoolid kui lauad, on väga populaarsed. Plastikrotangi plussiks on nii mõõdukas hind, vastupidavus kui kerge hooldatavus. Sisuliselt piisab sellest, kui rotangmööbel aeg-ajalt korralikult lapi ja vooliku abil puhtaks küürida, kuid siin on tähtis teada, et survepesuriga mööblit pesta ei tohi. Plastikrotangi suurimaks vaenlaseks on intensiivne päike ja seda materjali tuleks markiisi või päikesevarju abil kaitsta. Lisaks on oluline teada, et plastik imab mustust ning plekid tuleb eemaldada kohe pärast nende tekkimist.
4. Klassikaline puit on kahtlemata eestlaste lemmik aiamööblimaterjal. Eesti tootjate puitmööbel on tavaliselt tugevdamise eesmärgil impregneeritud ja väga vastupidav. Paraku ei muuda see puitu niiskuskindlaks, mistõttu vajab puidust aiamööbel igal aastal õlitamist. Selleks tuleb mööbel tugeva harja ja seebiveega puhastada ja vajadusel liivapaberiga lihvida. Pärast mööbli täielikku kuivamist saab õli peale kanda seni, kuni see puitu enam ei imendu, pinnale jäänud õli eemaldatakse lapiga. Eelistada võiks spetsiaalset mööbliõli. Kuigi ka teised õlid ei tee puidule kahju, siis kasu ka paraku mitte. Võimalusel tasub hoida puitmööblit terrassil, aga kui see on mõeldud muruplatsile, siis võiks kasutada jalgade all kas puidust klotse või muud alust, et muld ei pääseks puitu mõjutama.

5. Plastikust ja puidust märksa harvem kasutatakse Eestis metallist aiamööblit, mis on omane vahemereäärsetele terrassidele. Samas võib metalli kui väga vastupidavat materjali ka siin soovitada. Ajapikku hakkab metall roostetama, aga selle lihvimine ja ülevärvimine on igaühele jõukohane.
6. Enamasti kasutatakse aiamööblil tugevat, kuid mitte päris löögikindlat klaasi. Mööbli pikaealisuse huvides ära aseta klaaslauale tuliseid esemeid, näiteks teekannu, sest klaas võib ootamatu temperatuurimuutuse tõttu puruneda ja klaasi asendamine on kulukas.
7. Kui endale selga tahame riideid maksimaalselt looduslikke ja hingavaid, siis aiamööbli tekstiili puhul on vastupidi — kunstmaterjalid on ilmastikukindlamad ja kestavad looduslikest kauem. Olenemata materjalist pole ükski tekstiil mõeldud kogu suve ilma meelevallas olema. Enne vihma või pikemat kodust ärasõitmist tuleks tekstiilid kokku korjata.