Hästi varustatud aianduspoodidest ja aianditest võib tasapisi juba leida ettekasvatatud sibullilli, üsna pea lisanduvad neile kannikesed ja võõrasemad. Kui valik veel napp, tasub seni kaunitelt fotodelt kevadiste seadete jaoks inspiratsiooni ammutada. Siin on sulle mõned näited toredatest kevadistest lillepottidest ja -konteineritest.

1. Särav päikeselaik

See pisikene lillepotti istutatud kooslus on tõeliselt kaunis näide kevadise aja sarmist — päikesekollased tulbid piilumas säravlillade võõrasemade vahelt.

Veevajadus: vähene kuni kõrge
Valgustingimused: täispäike või osaline vari

2. Kevadekuulutajad

Lumikellukesed on esimesed, kes end kevadel mullast välja trügivad. Tihtipeale võib neid lausa hangede vahel kohata. Tänavusel varajasel kevadel on nad paljudes kohtades juba pead tõstnud ning selleks, et nende ilu rohkem silma hakkaks, on tore neid pottidesse õitsema sättida. Loo akna taha pisikestest lumikellukesepottidest haldjalik võlumaa või säti nad suurema potiga koduukse ette — nii hakkab nende õrn ilu igapäevaselt silma.

Veevajadus: tagasihoidlik
Valgustingimused: täispäike või osaline vari


3. Kevadine lillekast akna taga

Tsingitud lillekast on tore lahendus, mis kevadise lilleilu igapäevaselt läbi akna silma alla toob. Pildil olevas lilleseades on kombineeritud erinevaid pastelseid toone ja põnevaid lisandeid — roosad tulbid, vahvad krussis pajuoksad, kahte sorti hüatsindid, ahvatleva lõhnaga aedlevkoi, madalakasvuline sinakaslilla hortensia ja rippuv luuderohi. Rõdu- või aknakastides kipub muld kiiresti kuivama, eriti kui need on tihedalt taimi täis istutatud. Kasta kastidesse istutatud taimi tihedasti või sea üles tilkkastmissüsteem.

Veevajadus: keskmine kuni kõrge
Valgustingimused: täispäike või osaline vari

4. Samblaaed

Päikesepaiste ja aina soojemaks muutuvad päevad panevad sambla varakevadisel ajal hoogsalt vohama. Tore nipp on seda potitaimede juures ära kasutada. Kata potti istutatud puud või sibullilleseadet ümbritsev mullapind mõnusa rohelise samblavaibaga. Kui soovid veelgi põnevamat kombinatsiooni, too metsast mõnda hallides toonides samblatutsud lisaks.

Veevajadus:
kõrge; sammal näeb hea välja ja peab vastu ainult pidevalt niiskes keskkonnas
Valgustingimused: täispäike või kergete varjudega valgusrikas koht

5. Kevadine „roos“

Kombinatsioon kuldsetest priimulatest ja maheroosast lumeroosist sobib hästi burgundiapunaste lehtedega helmikpöörise ja miniatuursete nartsissidega. Priimulad on ühed esimestest peenras õitsele löövatest püsikutest ja lumeroos õitseb veelgi varem. Sageli rõõmustab tema õiteilu meid juba keset talve. See taimekombinatsioon pakub silmarõõmu väga pikalt.

Veevajadus: keskmine kuni kõrge
Valgustingimused: täiepäike või osaline vari

6. Kuldsed ja purpursed toonid

Sametiselt lillad võõrasemad ja võikollased aasia tulikad loovad koos armsate kääbusnartsisside, mõnusalt pehmete urbadega pajuokste ja tagasihoidliku valge kivikilbikuga tõeliselt rikkaliku ja rõõmsa ilmega kevadise potitäie. Sarnase seade loomiseks kombineeri eredaid värvitoone sumeda sügavlillaga ning kasuta erineva kasvukõrgusega taimi.

Veevajadus: keskmine kuni kõrge
Valgustingimused: täispäike või osaline vari

7. Ukseläve duo

Kahes suures läikivmustas keraamilises potis uhkeldavad mahedates toonides võõrasemad, priimulad ja tulbid. Sihvakad pehmete urbadega kirjatud pajuoksad lisava kombinatsioonile pikkust ning rõhutavad kenasti eesukse mõõtkava.

Veevajadus: keskmine kuni kõrge
Valgustingimused: täispäike või osaline vari

8. Lumetolm

See potitäis valged kobarhüatsinte on lihtsuse ja elegantsuse musternäide. Ühtlasi pakub ehk pisut lohutust neile, kes sel aastal asjatult kohevat ja valget lund ootasid.

Veevajadus: mõõdukas kuni kõrge
Valgustingimused: täispäike või osaline vari

9. Moderne kaunitar

See uhke välimusega sissepääsu kaunistav lilleseade on modernsema ilmega kui tavapärased kevadised lillepotid. Põnevust ja struktuuri lisavad väänlevad pajuoksad ning oranžitriibulised tulbid.

Veevajadus: keskmine kuni kõrge
Valgustingimused: täispäike või osaline vari

Allikas: Houzz