1. Unikaalne talukompleks aastast 1919 Tuudil Petaaluse külas. 800 . 275 000 €

See muistne, peamiselt maakiviehitistest koosnev talukompleks on Vabaõhumuuseumi poolt äramärgitud E-kultuuripärandis. 1,7 ha kinnistul, mida piirab ligi 100 aastane kuusehekk, kinnistul paikneb kuus hoonet, mis on rajatud aastatel 1919-1938. Elumaja (rehielamu) on ehitatud 1925. aastal freesitud palgist ja maakividest. Maja taga on terrass ja õunaaed. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

2. Maaliline talukoht Paralepa rannametsas! 250 m², 5 tuba. 225 000 €

Täielikult renoveeritud vana Ungru mõisa metsavahitalu maalilises Paralepas, kõigest 400 m rannast ja 3 km Haapsalust. Kinnistul on lisaks elamule veel vana saunamaja, mis on värskelt renoveeritud ning ümber ehitatud külalistemajaks, väike lastemaja, kuur ja maakelder. Kinnistul on ka õunapuuaed ja piisavalt ruumi peenramaadele ja põllukultuuridele. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

3. Imeilus mereäärne suvekodu Puise külas looduskaitsealal. 183 m², 4 tuba. 189 000 €

Mereäärne suvekodu Haapsalust 23 km kaugusel looduskaitsealal! Läänemaal paiknev Puise küla asub Matsalu lahe ääres rohelises ja vaikses piirkonnas. Suurel krundil — kokku 7389 m² — asetseb peamaja, grilliplats, suur majaesine terrass ning saunamaja. Tsaariaegsest hobusetallist on välja ehitatud 2008. aastal modernne peamaja. Majas on säilitatud palju ajaloolisi detaile — laes kaunid tumedad puittalad, põrand laotud lihvitud kividest, toa seinad on kaetud ilusa valge värviga nii, et osaliselt on näha ka kaunid seinakivid. Peamajas asub suur kamin ning kõige kaunimaks elemendiks on pikk puidust ja klaasist söögilaud. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

4. Kõrghaljastusega topeltkrundiga suvila Pusku sadamast 400 m kaugusel. 91 m². 125 000 €

Kõrghaljastusega suvila vaiksel tupiktänaval. Ehitusaasta 1995, liidetud on kaks krunti kogupinnaga 2597 m². Sobib aastaringseks kasutamiseks, korralikud aknad, mitu kaminat ja pliit soojamüüriga. Toad asuvad kahel korrusel, teisel korrusel võimalik pööningu arvel juurdeehitus. Pusku sadama ja ujumiskohani 400 m. Lisaks majale asub kinnistul paadikuur, kenad hooldatud peenrad. Vaikne kena koht suvitamiseks või ka elamiseks mere ääres. Haapsalu kesklinna 9 km. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

5. Arhailine laastukatusega palksaun vaikses männimetsas Spithami külas. 89 000 €

Krundi suurus 1 hektar. Kaunis liivarand 600 meetri kaugusel. Sauna esimesel korrusel on pesu- ja leiliruum ning kööktuba gaasi ja puupliidiga. Teisel korrusel magamisruum. Sauna aknad on valmistatud vabaõhumuuseumis. Kõrvalhoone on lähedalt külast toodud vana palkmaja. Suure krundi ühes otsas on valgusküllane parkmets suurte mastimändidega. Krundi teist poolt katab tihe männimets. Lähedal on Dirhami jahisadam ja põõsaspea linnuvaatluspunkt. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

6. Imearmas väike suvila Noarootsis Elbiku külas. 33.7 m². 80 000 €

Vaid jalutuskäigu kaugusel Roosta liivarannast, ehitatud aastal 2015. Hoone on betoonvundamendil, seinad puitsõrestikul, viimistluseks toonitud laudis. Aknad-uksed klaaspaketiga täispuidust. Maja ees suur terrass. Kinnistul säilinud puutumatu loodus, kõrghaljastuses männid. Kogu kinnistut ümbritseb loodusessse sulanduv puitaed. Efekti lisavad kinnistule veetud suured maakivid, mis koos puitaiaga moodustavad terviku. Vaata rohkem pilte ja infot SIIT.

7. Või hoopis on soov hakata veskit pidama? Taastamist vajav veski asub Vormsi saare keskosas Suuremõisa külas ja ootab heaperemehelikku kätt. 12 500 €

Vaata lähemalt SIIT.