HOME 4 YOU

Suvemööbli mõiste ei ole enam nii üheselt võetav, et suvemööbel on vaid tool ja laud õues. Nüüd nauditakse juba aias olemist väga laias mõistes: batuudid, kiiged, lamamisalused, võrkkiiged, diivanid, varikatustega luuakse väikesed aiamajakesed ja muu mõnus olemine. Kogu elutuba kolitakse suveks õue. Samuti sisustatakse suvemööbliga tihti ka koduseid ruume — näiteks mõni diivanikomplekt või ripptool viiakse hoopis tuppa.

Enam ei ole ka suvemööblil vaid üks kindel materjal, vaid ühel laual või toolil võib olla koos mitu erinevat. Näiteks puit ja ilmastikukindel tekstiil, wicker ja kunstpuit, alumiinium ja ilmastikukindel tekstiil jne. Samuti sobitatakse kokku puidust laud ja wicker.

  • Wicker ehk plastikpunutis ja teatud ka kui plastikust rotangmööbel. See on hästi ilmastikukindel ja lihtsalt hooldatav materjal. Eriti hästi peab mööblikomplekt vastu siis, kui on valmistatud alumiinium raamiga, sest alumiinium ei roosteta ja lisaks on palju kergem tõsta (paljud soodsad komplektid kipuvad olema terasraamiga, aga see läheb niisketes vihmastes oludes viimaks ikka roostetama). Osa plastikust punutistest näevad nii naturaalse materjali moodi välja, et tihti ei julgeta seda toodet õue panna — aga just selleks see materjal väga hästi sobib. Hooldamine ka lihtne: surveveega või/ja švammi ja õrna pesuainega üle käia. Uued trendid on naturaalset hallikat tooni punutised. Samas on hea valik klassikaline ja soliidne tumepruun, romantiline valge või beež.
  • Puidust suvemööbel kogub taas populaarsust ja just heledamates toonides ehk siis akaatsiapuidust, mis meenutab välimuselt ja omadustel tiikpuitu, aga on mitu-mitu korda soodsam. 
  • Uus ja Soomes ning Rootsis juba väga populaarne betoonmööbel, mis on 60% kergem kui traditsioonilisest betoonist, sest on valmistatud loodusliku džuudi- ja kanepikiududega armeeritud kergbetoonist. Tugev ja vastupidav ilmastikukindel materjal. Peale heade omaduste on kergbetoon ka huvitava ja modernse välimusega.

NORR11

Niiskuskindel Coolloop pontsu sobib lisaistumiseks terrassile või rõdule, et üks suvine õhtu veelgi hubasemaks ja mugavamaks muuta. Ja muidugi on uus pontsu kasutatav ka tubastes tingimustes!

Coolloop terrassipontsu pealispinnaks on töödeldud puuvillane nöör, kuid sellest edasi kaitsevad pontsut niisukse ja mustuse eest niiskust ja mustust hülgav kangas ning täitena on kasutatud töödeldud ja kraasitud palmipuulehti.
Kui pontsu saab märjaks või teda on vaja niiske lapiga puhastada, siis kuivata teda liikuva õhu käes, suurema niiskuskindluse saavutamiseks pihusta vajadusel impregneerijaga üle.

Terrassipontsude värvivalikus on 10 tooni: beež, tumehall, oliiviroheline, oranž, sinine, meresinine, tumesinine, pruun, tumepruun ja must.

ISKU

Sellel hooaja suvemööbli kollektsioon Iskul on Skandinaavia mõjutusega heledates naturaalsetes värvitoonides, lihtsa vormi ja vastupidavate materjalidega. Populaarseks on muutunud kergesti hooldatav artwoodi ehk kunstpuitsari Laituri. Hoogsalt on lisandunud alumiiniumkarkassil aiamööblit, mis oma olemuselt on kerge ja vastupidav ega roosteta. Istme ja seljaosad on viimistletud heledates toonides ilmastikukindla kangaga. Polürotang ehk plastpunutis sarjal Armas (pildil) on sellel hooajal 4 värvitooni ning uudisena beež, mis oma olemuselt sarnaneb naturaalsele punutisele. Sarjad sobivad omavahel kokku ning miksides on võimalik moodustada terrassile vahva tervik. 

ANTTILA

Aiamööblikomplektil Virgo on plastikpunutisega terasraam. Komplekti kuulub laud, diivan ja kaks tooli, samuti padjad. Lauaplaat on karastatud klaasist, mis teeb olemise laua purunemise korral turvalisemaks. Eesti suvele omaselt on Virgo ilmastikukindel.