Stiilne rõdukast jalgadel
Kekkilä taimekasvatuskomplekti abil rajad oma kodu rõdule või terrassile väikese aia vähese vaevaga. Lihtsalt kokkupandav tervik sisaldab kõike, mida vajad köögiaia või õiteilu rajamiseks: jalgadega kasvatuskasti, ronitaime tuge, tarvikuriiulit ja kolme märgistuspulka. Vöökoha kõrgusele tõstetud jalgadega kasvatuskast tagab mugava tööasendi. Kasvatuskasti all oleval riiulil võid hoida aia hooldamiseks mõeldud tarvikuid.

Märgistuspulkadele on võimalik kirjutada kasvatuskomplekti taimed, samuti saab nendega märgistada külviridu. Metallraamiga ronitaimetugi laseb kasvatada efektseid ronitaimi, näiteks lillhernest või elulõnga. Rõduaed sobib hästi ka ruumijagajaks ja millegi varjamiseks. Kasvatuskast on valmistatud soojustöödeldud männist ega sisalda immutusaineid. Nii on see turvaline valik söödavate taimede kasvatamiseks. Valikus must ja valge, hind 169 eurot.
www.hansaplant.ee

Stiilinäide Taanist — mugav nii toas kui ka õues
Selle suve asendamatu kaaslane aias, terrassil või rõdul on abilaud On The Move Taani välimööbli ja õueaksessuaaride tootjalt Cane-line. Äravõetava lauaplaadist kandikuga saab lihtsalt ja mugavalt toast head-paremat õue tuua. Kuna laud on kerge ja varustatud käepidemega, on seda väga kerge ringi tõsta.

Laud on saadaval kahes suuruses ja mitmes värvitoonis. Õuehooaja lõppedes võib lauda edasi kasutada toas. Abilaua On the Move ja teiste Cane-line’i õuetoodetega saab tutvuda ELKE Mööbli salongis või kodulehel. Hind alates 269 eurost.
www.elkemoobel.ee

Betoonmoodulitest väliköök
Aiapiirde loogikal põhinev ja ka aiana kasutatav betoonmoodulitest väliköök WWOO on hollandlaste loodud ja põhimõtteliselt hooldusvaba. Mitmefunktsioonilistes tööpindades on võimalik kasutada keraamilisi grille, gaasipõleteid (vokk), gaasigrille ja valamut. Võimalused on loodud ka kaminale ja välidušile. Hea näide funktsionaalsest, kuid lihtsast köögist, mis sobib nii moodsa eramu kui ka klassikalise, maalähedase villa tagahoovi.
ulaelu.ee

Lebolasse lebotama
Kergelt ulmelise väljanägemisega lebola Anroid on vahva koht, kuhu mahub vajadusel terve pere. Hubane ja madala põhjaga, nii et ka väiksemgi laps või lemmikloom pääseb kerge vaevaga sisse ja ilmselt välja tulla enam ei tahagi. Hea teada: aiamööbli puhul tasub jälgida, et sellel oleks alumiiniumist raam, sest vastupidi terasraamile see ei roosteta ja peab vastu kõik vihmad-niiskused ehk on ilmastikukindel. Hind 790 eurot.
www.Home4you.ee

Valgust puu otsast
Itaalia firma Arese valgusti Skylight koosneb kolmest kohtvalgustist, mis on erineva vihulaiusega — 20kraadise kitsa ja 40kraadise laiema valgusvihuga. Moodulite valgus on suunatud üles ja alla. Lisaks saab valida sooja 3000K ja külmema 4000K valguse vahel. Hea näide sellest, kuidas tehnilisi välisvalgusteid saab õues ka puude külge riputada, kuid kindlasti peaks need olema IP65 niiskuskindlusega. Hind alates 450 eurost.
www.valgustus.ee

Itaalia päikese alt
1960. aastatel Itaalias Vestones tööd alustanud FAST S.p.A. on keskendunud õuemööbli tootmisele. Valatud alumiiniumist lauad ja toolid on kaetud spetsiaalsete värvidega, mis tagavad mööbli vastupidavuse nii paduvihmale kui ka eredale päikesele.

Lauasarja „Grande Arche” kuuluvad nii fikseeritud suurusega kui ka pikendatavad lauad, viimaste puhul on pikendamiseks kasutatavad plaadid mugavalt hoiustatud lauaplaadi all paiknevas panipaigas. FASTi valikust leiab ka samanimelised, laua disainiga sobituvad pingid.

Loodusest inspireeritud kujustusega toolisarja „Forest” kuuluvad käetugedega ja -tugedeta mudelid, millele saab valida eemaldatavaid istme- ja seljatoepatju. Laudu ja toole on võimalik tellida kaheksas värvitoonis.
„Foresti” tool 274 eurot, tugitool 372 eurot, „Grande Arche” lauad alates 2358 eurost.
www.intera.ee