Mitmed sisustustooted ja taimed on välja pandud omaette aiamajakestesse, rõdudele või “tubadesse”, et inspireerida külastajat ja näidata, kuidas müüdavate toodetega oma interjööri või õueruumi kujundada.

Tähelepanu väärivad ka loodussõbralikud lahendused — näiteks kogutakse kokku majale langev vihmavesi ja taaskasutatakse kastmisveeks aianduskeskuses kasvavatele taimedele. Katuseavad võimaldavad pidevat loomulikku ventilatsiooni ja majja paistev valguski kasutatakse maksimaalselt ära.

Gardesti katusealune on 60% kaetud taimedega. Lillede, puude, põõsaste ja istikutega on esindatud paljud Eesti tootjad, ent silmailu pakkuvat rohelist tuuakse juurde ka Hollandist. Osaühingu Gardest juhatuse liige ja keskuse idee üks autoreid Raul Jeets kutsub kõiki Eesti tootjaid ja taimekasvatajaid üles koostööle: ”Oleme valmis koostööks kõigi võimalike partneritega, kes soovivad meie majas esindatud olla.”

Kui hetkel keskendutakse sellele, et klient tunneks end keskuses mugavamalt ning leiaks kõik vajalikud tooted ja ideed kohapealt, siis peatselt avatakse ka Gardesti e-pood. Jeets kinnitab, et e-pood on üks osa kaubandusest, millega tullakse välja hiljemalt enne jaanipäeva.

Et pakkuda toodete kõrval klientidele ka praktilist lisaväärtust, hakkavad Gardestis toimuma eriilmelised töötoad. Uusimate kodu- ja aianduskeskuse trendide ning nõuannetega saab end kursis hoida aga igal reedel kell 11.30, mil raadio Ring FM eetris on aiandus- ja koduteemaline saade “Gardest”.

Vaata meeleolukat fotogaleriid aianduskeskuse avamiselt:

LOE LISAKS: