Aia suurus ei ole feng shui printsiipidest lähtuva kujunduse juures kõige olulisem. Ka väikeses aias on võimalik luua energia liikumiseks sobiv harmooniline ruum. Feng shui järgi õueala kujundades kehtivad samad põhimõtted, mis interjööriski. Esmalt on vaja määratleda oma kodu bagua ehk energiakaart, sest aia bagua on sinu koduse energiakaardi laiendus. Samuti on vaja mõista feng shui viie elemendi teooriat ning teada, kuidas iga aia osa just sellele sobiva soodsa energiaga tugevdada. Aia kirdeosa näiteks on seotud isikliku arengu ja eneseharimise energiaga ja feng shui element, mida see piirkond vajab on maa. Loogiliselt võttes peaks see olema ideaalne paik, kuhu luua mõtisklemist soosiv ja kaunite kivimitega kirjatud zen-aed.

Kui soovid oma aeda veesilma, siis feng shui vee-elemendi energiale sobivad hästi kagusse (raha ja küllus), itta (tervis ja perekond) ja põhja (karjäär ja elutee) jäävad piirkonnad. Feng shui aias on olulisel kohal ka kaarduvad, kergelt käänulised teerajad, et chi energia saaks sujuvalt voolata. Looduses esineb harva sirgjooni ja nii tasub ka aias kasutada vaba kujundusega voolavaid vorme ja teeradu.

Ka aiakaunistustele võib anda tervendava feng shui otstarbe. Lähtu sellest, millist bagua energiat mingi piirkond vajada võiks ning kaunista oma aed sellele vastavalt. Näiteks kuldsete hõljuvate kaussidega purskkaev aia kaguosas on suurepärane raha ja külluse energia ligimeelitaja, samas kui metallist kilpkonnaskulptuur aia põhjaosas kannab endas suurepärast kaitsvat feng shui energiat. Kui soovid rajada aeda laste mänguplatsi, siis selleks soovitatakse aia läänepoolset osa, mis on seotud laste ja loovuse energiaga. Aeda sobivad ideaalselt täiendama erinevad tuulekellad — nende mahe heli külvab õhku tervendavaid feng shui võnkeid. Kaubandusest võib leida väga mitmesuguseid tuulekellasid. Tuulekellade materjal varieerub metallist bambuseni. Tihtipeale kaunistavad kellasid erinevad sümbolid, samuti leidub kellasid mitmetes erinevates värvitoonides ning erineva arvu nööridega. Tuulekella juures on oluline iga viimane kui element, kuid erilist tähelepanu tasub pöörata selle helile.

Värvidega mängimine on hea võimalus rõhutada erinevaid feng shui rütme. Feng shui’s kasutatakse värve vastavalt viie elemendi teooriale. Valides värvid, mis rõhutavad teatud kindlat energiat, tood oma aeda tervendavat harmooniat ja rõõmu — lisa lõunapoolsesse nurka punaste või lillade lillede abil tule-energiat või edelanurka maa-energiat, kasutades helekollaseid toone.

Naudi feng shui aia loomist ja lisa oma õueruumi esemeid, värve ning looduslikke elemente, mis pilgule pai teevad. Mida rohkem rõõmsat energiat sa oma õuele tood, seda rohkem rõõmsat ja tervendavat energiat aed ja kodu sulle ka vastu peegeldavad.

LOE LISAKS: