Suurejoonelise maastikukujunduse taga on Pärnumaa kunstniku Tiina Ojaste ja tema abikaasa käsi, kes enam kui viisteist aastat tagasi tegid hullumeelse otsuse kolida linnast maale. Kui maale kolimises ei ole iseenesest midagi nii hullumeelset, siis krunt, mis osteti pani aga sõbrad ja tuttavad päid vangutama. Oma kodu hakati rajama võsastunud maa-alale, mis oli varasemalt olnud kasutusel liiva- ja kruusakarjäärina ning kuhu oli tekkinud salajane prügi mahapanemise koht. Isetekkelisest prügilast on kujunenud aastatega tõeline maapealne paradiis, kus on teostatud oma unistused, aga jäetud ruumi ka metsikule loodusele ja looja loodule.

Üheks nõudeks eraldatud piirkonda maja rajamise juures oli tuletõrje veevõtukoha olemasolu. Piisanuks ka pisikesest tiigist, kuid ideede hargnedes kujunes maastikule lõpuks suur järv, mis muudab oma värvust vastavalt ilmale. Mõnel päeval on vesi roheline, teisel jälle lõunamaiselt helesinine. Veekogu ümber on rajatud elumaja, väliköök ja kaks parvesauna, mis on kasutusel talvelgi.

Et suurema osa oma ajast on Tiina pühendunud maalimisele, siis püüti aiakujundust tehes vältida olukorda, kus aiatööde kõrvalt enam muuks aega ei jäägi. Nii kaunistavad aeda kivid ja metsikud taimed, mis on ise endale koha leidnud. Ainsaks omaloominguks on ümaraks pügatud kuused ja okaspuud, mis kuigi palju aega ja tähelepanu ei nõua ning pakuvad rohelust ka talvisel ajal. Lisaks on terrassi räästa alla seatud rippuma veel hilissügiselgi saaki andvad maasikad ja üksikud suvelilled.

Järve tarbeks süvendati maad, mille käigus tekkinud savi- ja liivajäägid kasutati ära keldri rajamiseks. Keldrimäelt avanevad maalilised vaated ümbritsevale ning et võrratut vaadet veelgi parem nautida oleks, seati mäe otsa üles varikatusega terrass.

Muru niidetakse täpselt nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vaja, sest oma võlu võib leida isegi äraõitsenud võililletupsudest.

Kord aastas korraldab Tiina oma koduõuel rahvusvahelist skulptuurisümpoosiumit "Kivi aeg", kuhu tulevad kokku kümned kiviraidurid erinevatest riikidest. Tänavust sündmust meenutavad skulptuurid täiendavad kenasti kivist maastikku.

Vaata rohkem pilte suurest fotogaleriist: