Kui käsitsi võtaks see pügamine mitmeid ja mitmeid päevi, siis hekilõikuriga saab töö siuh-vilksti tehtud. Pealegi ulatub sellega märgatavalt kaugemale ja nii sai elupuuhekk ilma naabri abita täies mahus kenasti sirgeks pügatud ja teise naabri hekk, mis mu vaarikaid lämmatama kipub, kiirelt saledamaks kärbitud. Hekikääridega oleks mõlemad tööd liiga keeruline upitamine olnud.

NB! Ja kui juba nii tarvilik abimees soetada, tasub muretseda ka kiirlaadija ja tagavaraaku, nii saab ka pikemad pügamistööd muretult tehtud!

Lisaks sai muru taas üle pika aja niidetud ja mulda sai esimene ports lillesibulaid. Osa tulbisibulaid jäi veel ootele, sest nende asupaigas laiutavad endiselt lõvilõuad, keda veel segada ei raatsinud. Küll jõuab!

Õitsejaid jagub tegelikult endiselt päris palju. Tundub, et üsna mitmed lilled lähevad teisele ringile. Kollane roos õitseb kaunimalt kui suvel ja “Chilli Clementine” on kasvatanud terve hulga uusi nuppe, millest üks juba tasapisi õit paotab. Viimaseid pingutusi teeb rohevahetajate grupist saadud tore valgetriibuliste lehtedega päevaliilia “Kwanzo Variegata” ning kesksuvel kallite külaliste poolt kingiks toodud suutera on uued õied kasvatanud. Ka maasikas paistab suve jätkumist ootavat ja kasvatab uusi mamme. Ma siiralt loodan, et neil on õigus oma veendumuses, et suvi veel päriselt läbi ei ole.

Ülejäänud aur läheb õunte peale. Korjan neid usinalt meie küla ühiseks suureks mahlapressimiseks ning mõned teen igaks juhuks moosiks ka, teinekord hea külla minnes kingiks võtta. Katsetasin ka ühe pisut teistmoodi õunamoosiga, millele lisab maitset (ja toredaid imetillukesi musti täpikesi) vanillikaun. Kellel tavaliselt moosist villand saanud, võib järele proovida.

Vanilliga õunamoos

  • 1kg õunu
  • 400g suhkrut
  • 1 vanillikaun

Koori, puhasta, tükelda õunad. Pane koos vähese veega potti. Lisa suhkur ja pikisuunas poolitatud vanillikaun. Hauta tasasel tulel kaane all 25 minutit, aegajalt sega. Võta vanillikaun välja, eralda seemned, sega keedise hulka tagasi. Vala keedis purkidesse ja sule õhukindlalt. Nii lihtne ongi!

Mõnusat kohe-kohe algavat oktoobrit!

LOE VEEL: