Pikaliiva kvartal asub Tallinnas looduskaunis kohas, Harku järve ja Rocca al Mare keskuse lähedal. Suurest liiklusest puutumata elamurajooni arendab Merko. Viie etapi jooksul kerkib hubasesse kvartalisse kokku kümme neljakordset kortermaja, mille äsja valminud näidiskorteri sisustas Maarja Mets.

Mida põnevat sellest trendika kodu interjöörist leida võib? „Kasutasin neutraalseid toone ja materjale — kreemikad heledad toonid nagu valge, beež ja taupé, millele annavad toonilist täiendust soe tumepruun ja hetkel moevärvina kasutuses olev punakaspruun värvitoon. Kogu värvigamma seovad kokku mustad detailid ja mööblivalik,“ kirjeldab Maarja Mets oma lähenemist uusarenduse näidiskorterile.

Foto: Aunmani erilahendusena valminud elutoamööbel.

Korter paistab igal sammul silma funktsionaalsete lahenduste ja hästi kasutatud ruumiga. Aunmanis valminud eritellimusmööbel moodustab ühtse terviku kogu korteris. Samadest materjalidest valmistatud mööbel järgib ühtlast stiili nii köögis, vannitoas kui ka esikus, samuti magamistoa garderoobis ja elutoa TV-seinas. Maarja Mets selgitas, miks otsustas ta mattvalge mööbliplaadi ja naturaalse tammespooni kasuks: „Valged kapid hoiavad välimuse puhta ja minimalistlikuna. Kui me räägime hubasest elamisest, siis minu arusaamist mööda me puidust mööda minna ei saa. Puit on interjööris juba pikka aega hinnatud selle loodusliku ilu ja esteetiliselt soojendavate omaduste poolest.

Fotod 2x: Aunman käändustega garderoob magamistoas.

Särtsakamat aktsenti lisab korterisse pruun pressmarmor, millest on tehtud töötasapind ja tagasein köögis ning töötasapind pesuruumis. Magamistoas ja elutoas on sama kivi lauavalgustitel esindatud.
„Pruuni marmorkivi ideeks oli luua aktsenti heledale koloriidile ja omavahel mängima panna valge ja puidune pind. Pruun marmor võib tunduda ebatavaline, kuid juba praegu ning lähiajal veelgi enam muutub see värvitoon väga populaarseks,“ selgitas disainer.

Foto: Aunmani köögimööbel ja pruunist marmorist tagasein.

Maarja Mets on kujundanud interjööri, mis on loodud ajas kestma. Seda nii stilistikalt kui ka toodete kvaliteedilt mitte järeleandmisi tehes. Kogu eritellimusmööbli puhul on kasutatud innovaatilist PUR-tehnoloogiat, mille abil kanditakse iga detaili kõik küljed ning see muudab mööbli vastupidavaks ja ajas kestvaks, nagu ka korteri ajatu välimusega sisekujundus.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil: