1. Antiikmööbli taassünd

Kõik tuleb ringiga tagasi. Seda ka sisekujunduses. Üha enam näevad sisekujundajad mööbliesemete juures antiikseid detaile, mis pärinevad möödunud sajanditest. Siiski ei tasu nendega liiale minna ning pigem vali tuppa üks-kaks ajaloolist pärli — hea mõte on omavahel miksida vana ja uut!

2. Tumesinine

Tuleval aastal kogub üha enam populaarsust sügav tumesinine. Tegemist on väga mitmekülgse ja kauni värviga. Sisekujundatate sõnul saab selle värviga peaaegu igasse ruumi ideaalse koguse kontrasti lisada. Lisaks jätab tumesinise kasutamine väga tugeva ja julge mulje.

3. Lillelised tapeedid

Lillelised tapeedid on meie ümber olnud aastaid — kord vähem, kord rohkem. Ka edaspidi saab lillemustreid näha, kuid uuemates ja kaasaegsemates versioonides.

4. Kontrastsete toonide kasutamine

Kontrastidega mängimine on hea sisekujunduse aluseks. Kõige lihtsam on seda teha musta ja valgega ning eriti suureks trendiks on just musta värvi detailid. Aga miks mitte luua kontraste ka teiste värvidega!

5. Värviline köögimööbel

Viimastel aastatel on väga populaarsed olnud üleni valged köögid. Sisekujundajate sõnul liiguvad trendid nüüd pigem värvilistemate köökide suunas. Üha enam kasutatakse ka puidust kappe ja riiuleid.

7. Baldahiinvoodid

Oled alati unistanud kuninglikust voodist ja õhulistest kangastest? Palun väga — moes on suurejoonelised baldahiinvoodid. Enam ei pea voodid olema kaetud raskete kangastega ega omama hiiglaslikku peatsit.

8. Maalähedased sisustusaksessuaarid ja käsitöö

Tagasitee inimeste südamesse leiavad savinõud, keraamika ning maalähedased sisustusaksessuaarid ja käsitöö.

9. Oliivipuud

Sisekujundajate sõnul on 2020. aasta popimaks toataimeks oliivipuu. Kui 2019. aastal muutusid ülitrendikaks monsterad ja viigipuud, mille motiivid kolisid ka kodutekstiilidele ja seinapiltidele, siis nüüd on kultusobjektiks saanud kaunis oliivipuu.

10. Kunst interjööris

Plakatid, motiveerivad lausejupid raamis ja odavad maaliimitatsioonid on OUT. Kui midagi üldse seinal eksponeerida, siis olgu see kvaliteetne ja eriline. Masstootmise ajajärgul saab üha unikaalsemaks ainulaadus ning seetõttu ongi suureks trendiks riputada oma koju autentne kunstiteos, mis pakuks kas silmailu või siis hoopis head huumorit. Ei, see ei pea pärinema mõnelt Pallase maalijalt ja maksma hingehinda. Vaata ringi vanavarapoodides või avasta noori talente! Uus aasta on alati hea aeg millegi uuega alustada — miks siis mitte ka oma kunstikoguga!

11. Ümarad diivanid ja tugitoolid

Üha enam kohtab mööblidisainis vallatuid kurve ja ümaraid vorme. Pisut on need inspireeritud 1960- aastatest, aga siiski mõuvad nad värskelt ja kaasaegselt ning omamoodi ootamatult.

12. Punutud mööbel

Punutud mööbel seostub paljudele ilmselt aiamööbliga, aga sama hästi sobib ta ka interjööri kaunistama. Sisekujundajate sõnul on tegu ühe parima viisiga, kuidas tasakaalustada kaasaegset ja traditsioonilist stiili.