Nõukaaegsesse kalasadamasse rajatud hooned Matsi rannas projekteeris arhitekt Hanna Karits (kaasautorid Annes Arro ja Mart Tamm). Kogu keskkond on jäänud suhteliselt puutumatuks ning kaasaegset suvemaja ümbritsevad vanad paadivrakid ja kalavõrgud.

Paadikuurist inspireeritud vormiga majad sulanduvad harmooniliselt ümbritseva keskkonnaga. Ühes mahas asuvad eluruumid, teises külalistoad, saun ja paadikuur. Maju planeerides on arvestatud ka imeliste vaadetega - majade vahelt terendab meri ning teiselt poolt ürgne maastik.

Hoonete mahuline kontseptsioon järgib vana kalurimaja proportsioone, mille vundamendile on rajatud abihoone. Järgides vana kalurimaja kesktelge, paiknevad hooned ja terrassid ühtse lindina piki rannajoont, moodustades arhitektuurse terviku vana ja uue sümbioosis.

Ranniku suvemaja

Maja välisseinad on villa täidisega puitsõrestikseinad. Fassaad on kaetud vertikaalse puitlaudisega ning katus on lahendatud betoonist katusekividega. Hoonete viimistlus on üleni must, et jääda võimalikult tagasihoidlikuks ümbritseva looduse ja meretuules räsitud vanade võrgukuuride taustal.

Ranniku suvemaja

Interjöör on lahendatud valgeks värvitud puitlaudisega, kompenseerimaks meie laiuskraadidele omast vähest valgust. Soovist luua antud piirkonnale võimalikult autentset ruumikogemust, on avatud katuslaega ruumides kasutatud pilliroomatte ning sansõlmedes paekivi.

Vaata rohkem pilte lugejate lemmikmajast klikkides galeriil:

Tutvu ka teiste võidukate objektidega:

Vaata kõiki nominente, kes kandideerisid aasta puitehitise tiitlile: