Soeta kergesti puhastatavad köögiseadmed

Kuigi igasugused uued köögiseadmed võivad tunduda ahvatlevad ja elu lihtustavad, tasub enne soetamist mõelda ka nende puhastamisele. Eelista asju, mille puhastamiseks piisab vaid lapist ja veest. Soovitav on vältida köögiseadmeid, mille pead enne pesemist tuhandeks jupiks lahti võtma või millel on tohutu hulk pisikesi nupukesi, mille vahelt on keeruline lapiga mustust kätte saada. Näiteks pliidi puhul eelista induktsioonpliiti. Muude seadmete puhul eelista neid, millel on puhastusprogramm. Näiteks mõnedel ahjudel ja kohvimasinatel on see olemas.

Köögikappide vaheline tagasein olgu lihtne

Paljud eelistavad alumise ja ülemise kapirea vahelise seina katta plaatidega. Kui soovid, et plaadid ja vuugivahed püsiksid puhtad, pead neid sageli küürima. Selle vältimiseks saad kasutada hoopis muid materjale, mis on samuti ilusad, ent vajavad vähem hoolt. Kui soovid siiski plaatide juurde jääda, siis eelista suuri seinaplaate, sest nii on vähem vuuke, mida nühkima peab. Ja võimalusel väldi valget vuuki — valgeid plaate võid vuukida ka halli või beeži, aga miks mitte ka särsaka oranži või sinisega!

Eelista siledapinnalisi köögikappe

Köögis askeldamisel satub ka kõige hoolsamal perenaisel köögikappidele mustust. Seetõttu tasub eelistada siledapinnalisi köögikappe, sest neid on oluliselt lihtsam puhastada kui dekoratiivsemat laadi köögikappe, millel on pisikesed vaod sees. Nimelt koguneb vagude vahele mustust ja tolmu ning selle kättesaamiseks läheb kauem aega.

Vali köögi tööpind targalt

Köögi töötasapinnaks sobivad hästi kaasaegsed komposiitmaterjalid ja naturaalne kivi, samuti metall. Need on mittepoorsed ja neile ei teki väga kergesti plekke. Lisaks on nimetatud materjalidest valmistatud töötasapindu lihtne lapiga puhastada. Kõvad pinnad püsivad ka sellepärast puhtamana, sest puuduvad pisikesed vahed ja praod, kuhu saaks mustus koguneda.

Paiguta prügikastid nutikalt

Tavaliselt asuvad prügikastid kraanikausi all põhjusega, sest kui suurem osa toimetamist käib tööpinnal, on mugav prügi võimalikult lähedale asetada. Nii on väike võimalus, et midagi põrandale tilgub. Ja muidugi on tähtis valida ka õige suurusega prügikotid, et midagi prügikoti ja prügikasti vahele ei maanduks, mis hiljem korralikku küürimist vajab.

Väldi avatud riiuleid

Need võivad välja näha atraktiivsed, kui need on stiilselt sätitud. Küll aga koguneb sinna palju tolmu ja kui pead iga kord tegema kogu riiuli tolmu pühkimise eesmärgil tühjaks, on see liigne ajakulu.

Kasuta pestavat värvi

Kui otsustad köögikappide taguse seina ära värvida, siis eelista spetsiaalselt köögi ja niiskete ruumide jaoks mõeldud pestavat värvi.

Allikas: Houzz.com