Tallinn

Kõige odavam kahetoaline korter asub ühes Juhkentali tänava hoovimajas. Maja on vana puitehitis, küttekolded puuduvad ja kütta tuleb elektriga, wc ja dušinurgad olemas, kuid vajavad korrastamist. Kuulutuses kirjutatakse, et puudub ka ühistu ning peale elektri ja kütte midagi muud tasuda ei tule. Elupind sobib vàhenôudlikele inimestele ajutiseks peatuspaigaks ning selle eest tuleb välja käia vaid 150 eurot kuus (44 m2). Võrdluseks — aasta tagasi sai Tallinnas kõige soodsama kahetoalise pinna remontida remontivajavas Pelgulinna paneelmajas 250 euro eest kuus (49 m2).

Foto: Pealinna kalleim kahetoaline üürikorter, Pindi Kinnisvara


Kõige kallima Tallinna üürikorteri leiab vanalinnast Raekoja platsilt. Stiilselt sisustatud ja kõigi mugavustega disainkorteri eest küsitakse 1500 eurot kuus (81,9 m2). Aasta tagasi võis rentida kõige kallima vanalinna korteri 1800 euro eest kuus.

Jõhvi

Jõhvis võib kõige soodsama korteri rentida 70 euro eest kuus (36,5 m2). Keskküttega korter on rahuldavas seisukorras. Kõige kallim ja luksuslikum kahetoaline korter Kivi tänava stalinistlikus kortermajas on renoveeritud ja selle eest tuleb välja käia 250 eurot (48,5 m2). Võrdluseks — aasta tagasi oli Jõhvi soodsaim korter renoveeritud ja sisustatud ning selle eest küsiti 90 euro eest kuus. Kalleim Jõhvi korter maksis toona 300 eurot kuus.

Haapsalu

Haapsalu kahetoaliste üürikorterite valik on hetkel väga napp — kinnisvaraportaalidest leiab vaid kaks korterit — kallim korter maksab 230 eurot kuus (44 m2), sellest pisut soodsam ja pisem korter 220 eurot kuus (37,2 m2). Mõlemad elamispinnad on kenasti renoveeritud. Aasta tagasi oli saadaval viis korterit — kõige odavama üürihind oli 195 eurot kuus, kõige kallima hind 300 eurot kuus.

Rakvere

Ka Rakvere üüriturul haigutab jaanuarikuus tühjus ning üksikud saadaval olevad korterid on kõik ühes hinnaklassis. Soodsaima elamise saab kätte 200 euro eest kuus (40m2) ning kalleima korteri eest (36 m2) tuleb välja käia 220 eurot kuus. Mõlemad korterid on keskmises seisukorras. Aasta tagasi olid kahetoaliste üürikorterite hinnad vastavalt 200 eurot kuus ja 475 eurot kuus.

Kuressaare ja Kärdla

Saartel asuvates linnades ei ole kinnisvaraportaalide andmetel saadaval ühtegi kahetoalist korterit.

Tartu

Ülikoolilinnas Tartus on valikut juba rohkem — saadaval on pisut üle kolmekümne 2-toalise korteri. Kalleim korter asub kesklinnas K.E. von Baeri tänaval uues korterelamus ning elamise juurde kuulub avar rõdu ja stiilne sisustus. Hinda küsitakse 50 m2 korteri eest 550 eurot kuus. Aasta tagasi oli kalleim Tartu korter üüril hinnaga 800 eurot kuus.

Foto: Tartu kalleim kahetoaline üürikorter, Kaanon Kinnisvara

Tartu kahetoalistest üürikorteritest soodsaim korter asub kesklinnast väljas Muru tänaval rahulikus ja vaikses ümbruskonnas, 5 korruselise kortermaja viimasel korrusel. Korter on sisustatud ja renoveeritud ning ruutmeetreid on elamises 48. Üüri küsitakse selle elamise eest 275 eurot kuus. Võrdluseks — aasta tagasi maksis kõige soodsam Tartu korter (23-ruutmeerine ja möbleerimata) 195€ kuus.

Valga

Valga linnas on üürile anda vaid kolm kahetoalist korterit. Soodsaim korter on ahiküttega ja paikneb 30 ruutmeetril ning selle eest küsitakse 80 eurot kuus. Kalleim korter on soodsaimast rohkem kui poole suurem (70 m2), asub südalinnas ja selle eest küsitakse 140 eurot kuus. Võrdluseks — aasta tagasi olid hinnad vastavalt 100 ja 120 eurot kuus.

Võru

Ka Võru ei hiilga suurema valikuga. Üüriturul on saadaval vaid kaks korterit, see-eest on mõlemad väga heas seisukorras. Soodsama korteri saab kätte 220 euro eest kuus (39 m2) ja kallima korteri eest tuleb välja käia 300 eurot kuus (51,1 m2). Võrdluseks — aasta tagasi olid hinnad vastavalt 160 ja 250 eurot kuus.

Pärnu

Et Pärnu on eestlaste poolt armastatud suvepealinn, on loomulik, et saadavatest korteritest on ülekaalus külaliskorterid. Kui suvel jäävad nende ööpäevahinnad 20-100 euro vahele, siis talvekuudel on võimalik rannarajoonis elada mitmeid kordi soodsamalt (alates 200 eurot kuus). Paljudest korteritest tuleb aga maikuu lõpuks välja kolida, kui ei ole soovi suveperioodil maksta kordi kõrgemaid turistihindu. Pikaajaliste korterite üürihinnad algavad 250-eurost kuus. Soodsaim üürikorter, millest ei pea mõne kuu pärast välja kolima asub Mai rajooni renoveeritud paneelmajas ja selle eest küsitakse 250 eurot kuus. Korteri suurus on 38,8 m2.

Foto: Pärnu kalleim kahetoaline üürikorter, LVM Kinnisvara

Pärnu kalleim kahetoaline üürikorter, mis on saadaval pikemaks perioodiks, asub Rannarajooni ja kesklinna vahel paiknevas Aisa tänavas. Uues majas asuva stiilse sisekujundusega korteri juurde kuulub ka kamin, saun, mullivann ja rõdu ning üüri küsitakse elamise eest 600 eurot kuus. Võrdluseks — aasta tagasi maksis soodsaim pikaajaline üürikorter Pärnu kinnisvaraturul 190 eurot kuus ja kalleim 450 eurot kuus.

Viljandi

Viljandi üüriturul on saadaval vaid kolm kahetoalist korterit ning kallima ja soodsama vahel on üpriski suur hinnavahe. Soodsaima korteri saab kätte 200 euro eest kuus (29,2 m2), kalleima korteri (57,1 m2) eest Viljandi südalinnas küsitakse 500 eurot kuus. Võrduseks — aasta tagasi maksis Viljandi soodsaim üürikorter 220 eurot kuus ja kalleim 230 eurot kuus.

* Üürihindade võrdlus on tehtud kinnisvaraportaalide Kinnisvara24.ee ja City24.ee põhjal seisuga 22.01.2019

LOE LISAKS: