1. Avatud köögiriiulid

Viimaste aastate köögitendid nägid ette ülemisest kapireast loobumist ja selle asendamist avatud riiulitega. Kuigi väikemas köögis on tegu ruumi säästva lahendusega, mis interjöörile õhulist ilmet annab, ütlevad sisekujundajad, et tegelikkuses on avatud riiulid küllaltki ebapraktilised tolmukogujad ja just seetõttu võibki nähtust pidada hetkeliseks trendiks. Enamasti hindavad inimesed köögi puhul mugavust ja praktilisust, mida annavad kinnised köögikapid.

2. Silmatorkavad valgustid söögilaua kohal

Komme riputada söögilaua või köögisaare kohale “üle-võlli” disainiga valgustid, mis kogu tähelepanu enesele röövivad, on peagi raugemas. Pigem on soovitav eelistada lihtsaid ja praktilisi lahendusi, mis mõjuvad ka visuaalselt hästi ega muutu mõne aja pärast tüütavaks või väsitavaks.

3. Tekstidega dekoratsioonid seintel

Puidule, metallile või mõnele muule materjalile maalitud või trükitud kirjad on viimastel aastatel osutunud populaarseks sisustuselemendiks. Aga nagu näitab minevik, siis kipub kõik ebaoluline, millel otsest funktsiooni pole ja mis lihtsalt tolmu kogub üpris kärmelt ajaloo prügikasti rändama.

4. Hõbedased detailid

Mis puutub erinevatesse metallidesse või nende imitatsioonidesse, siis järgnevatel aastatel on soositud pronksi-, vase- ja kullatoonid. Hõbedased pinnad ja detailid on juba praegu kauge minevik!

5. “Metrooplaat”

N-ö “metrooplaat”, mis imiteerib paljude suurlinnade metroode seinakattematerjale, on olnud viimastel aastatel üheks populaarsemaks plaaditüübiks, mida on kasutatud ohtralt nii kohvikutes, baarides kui ka kodustes köökides. Sisekujundajad ennustavad, et metrooplaadi mõjuvõimu kukutavad suuremad ja tühjemad pinnad, mida on mugavam puhastada. Arvukatelt vuugivahedelt rasva ja toidujäätmeid kraapida pole pikemas perspektiivis just kuigi mugav.

7. Seintele riputatud potid ja pannid

On asju, mis võiksid olla sahtlis peidus ja silma alt ära. Nendeks on näiteks potid-pannid, mida on raske pidada esteetilisteks ja eksponeerimist väärivateks objektideks. Nagu ka avatud riiulid, koguvad seinale riputatud köögitarbed tolmu. Kui liiga palju asju on köögis nähtaval kohal, jätab see lisaks mulje korrastamata ruumist.

Allikas: Goodhousekeeping.com

LOE LISAKS: