30.10.2017, 10:22
Kui kustutad põlevat rasva veega, tõusevad leegid mitme meetri kõrgusele. Vaata järgi!
FOTO:
Kodus juhtub sageli õnnetusi toiduvalmistamisel, kui ununenud roog pannil lihtsalt põlema läheb. Väga oluline on teada, et mitte kunagi ei tohi põlevat rasva kustutada veega! See tekitab plahvatuse ja leek tõuseb mitme meetri kõrgusele. Üldiselt on sel puhul tulekahju kodus garanteeritud.
Kui toit on pliidil läinud põlema, siis esmalt tuleb kohe pliit välja lülitada või puupliidilt püüda tõmmata anum kuumalt alalt eemale.
Kui võimalik, siis pane anumale kaas peale või kustuta leegid F klassi tulekustutiga. Oota kuni temperatuur on anumas langenud piisavalt, et leeke enam ei teki.
Tulekustutite valimise ja kasutamise õppevideot saad vaadata siit.