Duššide kirev maailm

* Elektriline dušš

Elektriline dušš kasutab külma vett, mis läbi dušisüsteemis oleva soojendi juhitakse. Positiivne on see, et soe vesi ei saa mitte kunagi otsa. Elektriline dušš vajab ka head vooluühendust ja on pisut raskepärane variant. Mida suurema elektritarbimisega seadeldis on, seda paremini vesi voolab. Samuti on elektriline dušš soodsam ja veekasutuse osas ökonoomsem. Paljudel tänapäevastel mudelitel on sisse ehitatud pump, mis muudab voolavuse paremaks.

* Segisti

Segisti kasutavab külma ja kuuma vett ja segab need omavahel kokku. Niimoodi saab reguleerida, kui sooja või külma vett tahetakse. Segistid sobivad kodudesse, kus on suur soojaveeboiler. Kui veesurve on madal, tuleks pump juurde lisada, et survet tõsta.

* Termostaat

Termostaadiga saad kindel olla, et vesi ei muutu äkitselt külmaks, kui keegi kasutab elamises mõnd teist veeallikat. Sätid vaid temperatuuri paika ja termostaat ise reguleerib sooja ja külma vee koguseid, et kõik oleks tasakaalus. Elektriline dušš teeb küll sama, kuid ilmselt tundub termostaat ohutum variant.

*Öko

Ökodušš on saadaval nii elektrilisena kui ka segistina. See reguleerib veevoolu nii, et see oleks võimalikult mõttekas ja loodussäästlik, kuid mitte priiskav. Ökodušš kasutab 50% vähem vett ja on seetõttu ka tõenäoliselt soodsaim valik.

* Digitaalne dušš

Digitaalne dušš töötab paneeli kaudu, mis võib olla dušist 10 meetri kaugusel. Paneel on ühendatud elektritoiteallikaga, mis asub tõmbekapis. Paneeli kaudu saab sättida veetemperatuuri ja muid asju. Seinal või laes on näha ainult dušipihusti.

Veesüsteem

Kuigi meist paljud sooviksid dušši, mille pihusti oleks väga suur ja millest tuleks kohe õigel temperatuuril vesi, peavad paljud kahjuks pettuma. Igale poole ei saa paigaldada sellist dušši nagu inimene tahab. Võib juhtuda, et paigaldatakse oludele ja võimalustele sobimatu dušš ja seetõttu kõigub hiljem veetemperatuur.

Dušipea

Dušipäid on mitu erinevat tüüpi. Valik on lai, on selliseid, mida saab käes hoida ja mis on seinale või lakke kinnitatud. Veetemperatuuri reguleerib tavaliselt termostaatiline kraan, mis tunnetab sooja- ja külmavee sissevoolu erinevusi ja reguleerib temperatuuri nii, et see oleks kogu aeg ühtlane.
Kellele meeldib aga moodne lahendus, siis parim on digitaalne dušš, mida saab reguleerida igatmoodi ja kasvõi 10 meetri kauguselt. Samuti on hea valik käsidušš, sest seda saab vajadusel liigutada kasutada mitmeti. Kindlasti on käsidušš praktilisem valik, kui digitaalne dušš, mille dušipea on ainult ühte kohta kinnitatud.

Dušialus

Juhul kui sa ei kasuta vanni ja dušši koos, osta kvaliteetne dušialus, millel on korralik äravoolutrapp. Kui duširuumi põrand on plaaditud, tuleks samuti jälgida, et äravoolutrapp oleks puhastatav ja piisavalt suur, et vesi jõuaks ära voolata ning ei hakkaks kogunema.

Walk-in dušš

Viimasel ajal on moodne lahendus nii-öelda walk-in dušš. See näeb õhuline välja ja samas sobib ka kitsamasse vannituppa. Klaasseinaga eraldatud osa kaitseb ülejäänud ruumi vee eest: WC-pott, rätikud, riided, vannitoamööbel jne. Samuti näeb walk-in dušš parem välja kui lihtsalt dušikardin.

Allikas: homebuilding.co.uk