- Püsikülmade saabumisel kata kinni külmaõrnad taimed ja kinnita hoolikalt restile jäävad roni- ja vääntaimed. Lahtised oksad võivad tugeva tuule või raske märja lume tõttu kogu põõsa maha tõmmata. Lõika tagasi liiga pikad oksad, mida ei ole võimalik kinnitada.

- Juurte piirkonna katmine on tähtis talvekaitse kõikide taimede jaoks. Õled, kooremultš või sügislehed aitavad muuta taimed talvekindlaks. Need kaitsevad taime tundlikke osasid külma õhu eest. Lisaks tuleb kinni mähkida külmakindlate konteinertaimede potid. Selleks sobivad fliis, kookosmatid või mullikile, mis kõik hoiavad ära mulla külmumise. Rõdutaimi tuleks kaitsta samade abinõudega.

- Enne maapinna külmumist kaeva välja gladiooli- ja daaliasibulad ning säilita neid talvel jahedas ja pimedas kohas. Daalia- ja begooniamugulaid on parim hoiustada niiske turbasamblaga täidetud kastikestes, gladioolisibulaid hoia lahtisena tavalises paberkotis.

- Enne aiatööriistade “talveunne” saatmist vii läbi kohustuslik hooldus. Et kevadel taas uue ja korras muruniidukiga niitma hakata, tuleb masinale enne talve teha kindlasti õlivahetus. Peale õlivahetust tuleb masin korraks tööle panna, et õli jõuaks katta kogu mootorit. Samuti tasuks masin veega kergelt üle pesta ja korpus sisse määrida korrosioonikaitsevahendiga. Puhastamist ja õlitamist tahavad ka teised aiatööriistad (hekikäärid, murukäärid, oksatangid jt.).

- Puhasta katus ja vihmaveerennid puulehtedest ja muust prahist — nii pikendad katuse eluiga. Lehtede, sambla ja muu prahiga ummistunud rennid täituvad vihmaveega ja põhjustavad niiskuskahjustusi katusesõrestikus ja hoone fassaadis.

LOE LISAKS: