Egon Juhanson soovitab kohe alustuseks autoomanikel parkimiskoha soetamises mitte kahelda. Loota, et küll oma autole kusagil koha leiab, on parkimisprobleemidest kubisevas Tallinnas üsna õhukesel jääle kõndimine. Elanike arv kasvab, autostumine suureneb, kuid tänavad või majadevahelised alad laiemaks ei muutu. Seda eriti just „mägedel“.

Täpselt sama põhjus hakkab mängima rolli siis, kui soovitakse oma korterit müüa. Uue ostja suur nõudmine võib olla parkimiskoha olemasolu ning on väga nukker, kui just selle tõttu jääb tehing katki. Veel enam – parkimiskoha olemasolu mis iganes piirkonnas on üleüldse väga tugev müügiargument.

Kui uues majas antakse võimalus, et suure korteri ostjad saavad soetada kaks parkimiskohta, kuid peres on üks auto, tasub ka teine autokoht välja osta. Selle saab näiteks naabritele või kõrvalmaja elanikele üürile anda. Või kui teil käib palju külalisi, on kasvõi üks koht neilegi olemas. Parkimiskoha üürile andmine võiks olla hea võimalus lisaraha teenida ka neil, kes autot ei oma.

Allikas: Uus Maa Kinnisvarabüroo

LOE LISAKS: