Värskelt avaldatud piltidelt on näha, kuidas edeneb 47 korrusega pilvelõhkuja ehitus. Maja kannab nime Leeza Soho ja see plaanitakse valmis saada 2018. aastaks. Piltidelt on näha, et hoone aatrium on väändunud 45 kraadise nurga alt.

Pilvelõhkuja kahe osa vahel on kolm silda, mis paiknevad erinevatel korrustel. Peamiselt asuvad ehitises kontorid ja poed. Hoone keskel on ülisuur aatrium, mille kõrgus on ligi 190 meetrit.

Arvatakse, et sellest saab maailma kõrgeima aatriumiga hoone. Aatriumi kuju on kumer ja seal on palju aknaid, mistõttu pääseb hoonesse väga palju päevavalgust. Lisaks saab igalt korruselt nautida kauneid linnavaateid.

Hetkel on kõrgeima aatriumiga hoone Burj Al Arab hotell Dubais ja aatriumi kõrguseks on seal 180 meetrit.

Hoone asub Lize finants- ja ärikvartalis – uus linnaosa edela Pekingis, mis praegu järjest enam areneb. Majas on jalgarattaparkal 2680 kohaga ja lisaks on seal hoiukapid, duširuumid ja maa-alune parkla, kus on elektri- ja hübriidautodele laadimiskohad.

Arhitektuuribüroo Zaha Hadid Architects on projekteerinud veel tuntuid hooneid. Näiteks teevad nad koostööd Soho China ja veel kahe Pekingis asuva kinnisvaraarendajaga. Zaha Hadid on projekteerinud näiteks Galaxy SOHO ostu- ja meelelahutuskeskuse, mis on voolujooneline ja koosneb vaid kaarjatest ning ümarvormidest. Öösel on maja üleni neoonvalgusega kaetud. Firma soovib eelkõige ehitada madala energiatarbega maju, mis on keskkonnasõbralikud.
Allikas: dezeen.com
Eesti esimesest pilvelõhkujast loe siit.