Puitmajaliidu juhatuse esimees Kaarel Väer tõdeb rõõmuga, et Puitmajaliit on viimaste aastatega jõudsalt liikmeskonda kasvatanud ning praeguseks hetkeks on liidus 50 liiget, kellest 33 on puitmajatootjad. „Kuigi liidu üheks eesmärgiks on alati olnud teotahteliste liikmete värbamine, siis sellise numbri saavutamine, nagu 50 on märgilise tähendusega,“ kommenteeris Väer.
„Pea 20 aastat tagasi alustati ju 17 puitmaju tootva ettevõttega ja kasv just viimaste aastate jooksul on olnud märkimisväärne. Samas tuleb tähele panna ka seda, et suurem liikmete arv muudab keerulisemaks ka ühise asjaajamine, infovahetuse ja konsensuse leidmise. Tundub, et Puitmajaliidu 50 liiget on optimaalne arv, mille juures saab liit efektiivselt toimida,“ lausus Väer.

Puitmajaliiduga ühinenud majatootja Bauindustrie Tehas OÜ on 2005. aastast element- ja moodulmaja tootev ettevõte, mis valmistab nii üksik- kui ridaelamuid ning abihooneid. Alltöövõtu korras valmistatakse erinevaid majaelemente ka teistele Eesti majatehastele. Bauindustrie Tehas OÜ valmistatud maju on püstitatud Eestis, Soomes, Rootsis ja Norras.
Bauindustrie Tehas OÜ juhatuse liige Arvi Uiga on veendunud, et üksiku ettevõttena suurel turul tegutsemine pole kuigi tõhus: „Kord on tellimusi vähe, siis jälle liiga palju. Koostöö teiste sarnaste tegijatega aitab paremini tellijaid rahuldada ja tootmismahtusid ühtlustada.

Liidu majatootjate nimekirja täiendab ka ettevõte Nord Homes OÜ, kelle tegevusalaks on moodul- ja elementmajade projekteerimine, tootmine ning püstitamine. Kliendile pakutakse nii näidisprojekte kui ka arhitektuurset ja konstruktiivset erilahenduste projekteerimist. Ettevõtte tootevalikusse kuuluvad elamud, garaažid, aiajamad, kortermajad ning ühiskondlikud hooned.
Nord Homes OÜ juhatuse liikme Kristjan Vendiku sõnul annab Puitmajaliidu liikmeks olemine ettevõttele paremad võimalused arendustegevusteks. Oluliseks väärtuseks peab Vendik ka liidu pakutavaid lisakanaleid: „Liikmelisus on avanud meile võimalusi uute klientide leidmiseks. Puitmajaliidu päringuvormi kaudu jõuavad meieni ka otsesed hinnapäringud ja saame oma ettevõtte profiiliga rohkem nähtavad olla,“ kinnitas Vendik.

Liitu toetvaks liikmeks vastu võetud ettevõte TNC-Components OÜ on üks suuremaid mööblikomponentide, köögi- ja vannitoamööbli ning garderoobide tootjaid Eestis. Aastast 2001 põhineb ettevõte täielikult Soome erakapitalil. Ettevõtte peamine tegevusala –köögimööbli ja mööblikomponentide tootmine – on jäänud samaks alates ettevõtte loomisest aastal 1952. Ettevõtte vabrikuhoone asub Kohtla-Järvele, Kirde-Eestis, 160 km Tallinnast ja 50 km Vene-Eesti piirist. TNC-Components on oma pikaaegse kogemuse, kaasaegse tehnika ja pideva investeerimisega suutnud järjepidevalt konkureerida EL ja Skandinaavia turgudel, kuhu eksporditakse 98% toodangust.
Allikas: Eesti Puitmajaliit