Kuna terrassilaudade valmistamise tehnoloogia areneb väga kiiresti, siis on paari viimase aastaga tavapärase puitplastik terrassilaua kõrvale tekkinud uue põlvkonna tooted. Uus kahekihiline pressimistehnoloogia võrreldes tavapärase homogeense puitplastist terrassilaudadega tagab nii uute toodete stabiilsuse, veetiheduse kui ka suurema paindetugevuse ja püsiva värvitooni.
Kahekihilise pressimistehnoloogiaga valmistatud komposiitmaterjalist terrassilauad koosnevad 45% puidufiibrist ja 45% puhtast PVC-st. Lisaained, mis parandavad toote omadusi, moodustavad koostisest 10%.

Puitplastist terrassilaua piiramatud kasutusvõimalused

Komposiitpuidust terrassilauad taluvad hõõrdumist, väliseid mehhaanilisi jõude (suurem löögikindlus), keemilist korrosiooni, muutlikke ilmastikutingimusi (vihm, lumi, päike), soolvett ja kloori ning on seenkahjustuste- ja hallituskindlad. Eelneva toel säilitavad terrassilauad oma omadused aastateks ega vaja hooldamist, õlitamist, värvimist, mis aitab kokku hoida raha ja aega.
Laudade puhastamisel piisab tavalistest majapidamisvahenditest. Parima tulemuse saab survepesurit lauasoonte suunaliselt kasutades (maksimaalselt tugevusega 100 bar). Puhastusmasinaid ega lahusteid ei tohi materjali puhul kasutada.
Uue põlvkonna terrassilauad sobivad lisaks korrusmajade rõdude põrandatele, kasvuhoonete käiguteede ehitamiseks, laste liivakastide äärteks (pinnuvaba), tiikide ja basseini ümber käigualade ning kompostikastide ehitamiseks. Samuti sobivad need sadamakaide ja -sildade ning muude aia- ja pargiarhitektuuris levinud konstruktsioonide ja hoonete ehitamiseks.

3 korda vähem temperatuurist põhjustatud mahumuutusi

Uue põlvkonna terrassilauad paisuvad ja kahaneva temperatuuri kõikudes umbes 3 korda vähem kui tavalised homogeensed puitplastiklauad. Seetõttu ei pea jätma paigalduse ajal laua otste vahele 8-12millimeetriseid vahesid, piisab 3-5 millimeetrist.
Tänu suurele mahustabiilsusele ei teki ka aja jooksul laua otste vahele inetult suuri vahesid.
Lauad on ideaalselt sirged, neis puuduvad oksakohad ja praod ning need ei deformeeru ka aja jooksul. Kuna terrassilauad paigaldatakse põhiliselt kinnitusklambritega, ei jää näha kruvisid ega naelu, mis muudab terrassi väljanägemise esteetiliselt puhtaks.