Suvehooaeg kortermajas ei pea tähendama ilmtingimata aiarõõmudest loobumist. Praegu on õige aeg näpud mullaseks teha ja külvata pisikestesse pottidesse maitsetaimi, mida soojemate ilmade tulekul rõdule ümber istutada. Kui elamist ei ole õnnistatud suure avatud rõduga, on lahendusi teisigi — näiteks siin pildil on kitsast kinnisest rõdust kujundatud hubane puhkeala, kus lauda asendab ruumisäästlik seinale kinnitatud tööpind ja aiatoole baaripukid. Selle asemel, et niigi piiratud põrandapinda raisata, on lillepotid kinnitatud hoopis seinale. Kinnisel rõdul on ka omad eelised — vihma korral ei pea kiirelt tekke-patju tuppa kolima ja saab turvalisest kaugusest vihmaseid vaateid nautida. Foto: lykasova.com

Kui interjööris ei julgeta tihti rõõmsate ja erksate värvidega katsetada, siis rõdu on küll koht, kus võib loovuse julgelt valla lasta ja kõige kirkamate värvidega suve tervitada. Kui kardad siiski värvidega üle pingutada, vali üks domineeriv toon. Siin pildil on rõdu kujundatud rohelistes toonides.

Fotod 2x: Alvhem.com


Aktsendiks pisut musta ja valget ning tulemus on isegi oma värvikülluses pigem tagasihoidlik kui hulljulge.

Sellel pildil asuval rõdul püüavad pilku juba palju särtsamakamad värvipuhangud. Kindlasti ära unusta rõdu kaunistada mõne armsa vaibakese, padja ja pleediga. Tekstiilid loovad sooja ja hubase atmosfääri, kus on hea viibida.


Kui tundub, et mööbel võtab palju ruumi, saab ka loovalt läheneda ja kohandada mööbliks mõni muu sobivas suuruses ese. Siinsel rõdul on istumisaluseks muudetud kaks vana kartulikasti, mis loovad värviliste patjade ja lilledega väga rõõmsa kompositsiooni.


Kui sind võluvad lihtsad vormid ja minimalistlik stiil, siis ei olegi vaja muud, kui üht lopsakat taime ja pisikest pinki, millele elegantselt väike valge karusnahast vaibake asetada.

Kui rõdu on piisavalt suur, et mahutada ära ka üks pisem lauake, siis vali võimalusel ümmargune. Nii on mulje õhulisem ja liiklemine mugavam.

Rõdudele, mis ulatuvad maja fassaadist väljapoole, ei soovita raskeid asju kuhjata. Mullaga täidetud rasked lillepotid ja massiivne mööbel võivad ohtu seada rõdu konstruktsioonid. Siin pildil olev rõdu on sisustatud õhulise mööbliga ja taimede asemel on fookus just mugaval istumisel.

Fotod 3x: Alvhem.com


Meeleolu loomiseks piisab kasvõi ühest taimest ja paarist toolist. Hea mõte on kasutada välitingimustesse sobivaid valgusteid.


Kui aga ruumi ja kandepinda on laialt, siis miks mitte kujundada terrassist hoopis õdus pikendus elutoale?

Fotod 2x: Fantastic Frank

Kui armastad privaatsust, ümbritse rõdu pilliroost või bambusest mattidega. Leidsime laheda näite Instagramist.


LOE LISAKS: