Järgnevates programmides orienteerumine ei nõua eelnevaid teadmiseid ruumiplaneerimisest ega kõrgemast matemaatikast. Enamus neist võimaldavad sooritada rohkem kui ühte ülesannet — luua planeeringut, valida värve ja materjale ning katsetada erinevaid mööblipaigutusviise. Veelgi toredam on see, et enamus nendest programmidest on saadaval täiesti tasuta.

Planner 5D on kõige laiema haardega tasuta tarkvara, mille abil on võimalik kujundada oma interjöör arvutis viimse detailini alates akendest ja lõpetades trepiastmetega. Programm võimaldab edukalt kujundada ka aeda ning seda ülimalt tõetruu ja kvaliteetse 3D graafika abil.

Programmi saab üles laadida oma eluruumide põhiplaanid ja neid vastavalt soovidele ümber kujundada. Roomstyler võimaldab lisada seinu, aknaid ja uksi ning planeerida olemasoleva galerii põhjal siseviimistlust. Programm võimaldab ruumi vaadelda nii kahemõõtmelise plaanina kui ka 3D visuaalina. Ruumi on võimalik vaadeda erinevate nurkade alt ning lai värvivalik lubab katsetada erinevates toonides siseviimistlust. Samuti on programmiga ühendatud levinumad sisustustooted, mille abil saad testida nende sobivust interjööris või aias. Sisustustooteid on võimalik ka programmi vahetusel internetist osta. Programmi on võimalik kasutada ilma oma kasutajakontot loomata ning valmis projekte on võimalik postitada otse Facebooki või meilile saata. Saadaval on ka tasuta nutirakendus mobiiltelefonile. Õpetuse, kuidas programmi kasutada, leiad siit.

IKEA kodulehelt tootekatalooge lapates ei ole vaja pikalt pead murda, kuidas üks või teine toode sinu koju sobiks. Tootja kodulehelt saab alla laadida ruumiplaneerija, mis võimaldab sisestada oma eluruumide mõõdud ja paigutada elamisse meelepärast mööblit. Samuti võimaldab programm kalkuleerida toodete hindu ning lihtsustab valminud kalkulatsioonide ja joonistega mugavamat ning kiiremat ostlemist.

4. IKEA köögiplaneerija (IKEA Kitchen Planner)

Lisaks eelnevale ruumiplaneerijale on IKEA loonud spetsiaalse köögiplaneerija, mis võimaldab enne moodulmööbli ostu planeerida selle asetust ruumis. Nii saad mugavalt läbi mõelda pliidi, külmiku, sahtlite ja kappide paigutused, võtta arvesse aknaid ja uksi ning veenduda, et kõik on omal kohal. Sarnaselt ruumiplaneerijale võimaldab ka köögiplaneerija kalkuleerida valitud toodete üldmaksumuse.

Kui poes värvi- ja materjalinäidiste vahel seiklemine teeb otsustamise keeruliseks, siis see programm võimaldab kokku sobitada näiteks erinevaid parketimustreid, keraamilisi plaate, seinavärve, kodutekstiile ja mööblit. Samuti võimaldab programm testida erinevate stiilide sobivust ja katsetada saab nii maalähedasi- kui modernseid lahendusi. Tark programm jagab näpunäiteid ka materjalivaliku sobivuse kohta konkreetsesse ruumi — näiteks ei soovita ta vannituppa laudpõrandat. Visuaali saad luua nii ruumiplaanile kui ka olemasolevale fotole ruumist.

Homestyler on Autodeski lihtsam versioon erinevatest profiprogrammidest ning sobib ideaalselt tavakasutajale, kellel puudub eelnev kogemus virtuaalsel ruumiplaneerimisel. Programm võimaldab lihtsa vaevaga joonistada plaane, möbleerida ruume ja valida sobivat sisustust. Menüüst leiab suurel hulgal mööblit ja viimistlusmaterjale erinevatelt tootjatelt.

Nagu nimigi ütleb, ei ole tegu tavalise sisustusprogrammi ja ruumiplaneerijaga, vaid mõeldud eelkõige neile, kel on soov tõsisema remondiga tegeleda. Programm võimaldab ruumiplaanide kõrval arvutada välja materjalikulud alates värviliitritest kuni keraamiliste plaatide ruutmeetriteni.

LOE LISAKS: