Tule energias inimesed (sünniaasta viimane number 6 või 7, näiteks 2006 ja 2007) on äkilised, energilised, eesmärgikindlad, neid jätkub kõikjale. Tule inimene tahab näha enda ümber muutusi. Tema elu käib mööda spiraali koos tihtipeale päris järskude tõusude ja langustega ning suurte kõikumistega. Nad on iseenda kõige karmimad kohtumõistjad. Selleks et taastuda, vajavad nad privaatsust. Nad on head üks-ühele suhtlemises. Samas on nad suurepärased inspireerima suuri rühmi, olles nende ideeline juht, eeskuju ja julgustaja. Neil on võime jõuda inimese sisemuseni ja näha tõde. Oma entusiasmiga süstivad nad vaevata energiat ja panevad teisi iseendast vaimustuma.

Milline on Tule kodu?

Tule kodu peab kasvama kõrgusesse — see peab olema vähemalt 1,5-korruseline maja. Mida kõrgem, seda parem. Eritasapinnad ja tõusud. Au sees on trepp, vaade kõrgelt, tornid, viilkatusega majad, teravate tornidega hooned.

Kodu peab olema soe ja valgusküllane, kus on mõnusaid intiimseid nurgakesi. Samas värvide jõulisust või vastupidi — kulunud (antiikset, vana) ilmet. Kohati on liiga palju infot riiulitel ja seintel — kõik võib olla liigselt dekoreeritud. Ruumi peab jääma liikuv, ringlev efekt. Kui avatud lehvik seinale kinnitada, siis mitte otse, vaid nurga all.

Nii päris- kui ka kunstnahk olenemata värvist kuuluvad Tule energiasse.

Kuna Tuli eelistab valgust, siis on vajalik nii loomulik kui ka kunstlik valgus — erinevad spetsiaalvalgustid, aga ka kamin, ahi, pliit, küünlad jne.

Kamin, ahi, pliit kannavad endas Tule energiat. Siin pildil toonitab kaminatuld tugitoolile heidetud loomanahk.


Tule elemendi alla käivad kunstmaterjalid: kunstnahk, plastik, kile, moodsad kuumuse vahendusel loodud tehismaterjalid. Tule stiihiat esindavad ka loomanahad põrandal, põdrasarved seinal, ulukite topised, linnusuled padjas ja luudest nikerdatud kaunistused ruumis.

Linnud või linnusuled tapeedis ning sistusdetailidel kannavad endas Tule energiat.

Kalasaba ehk sik-sak muster – tuline ja kirglik Tule vaip.


Tule vorm on kolmnurkne, koonusekujuline, teravnurkne ja püramiiditaoline vorm. Ehituskunstis on parimad Tulestiihia esindajad meile nii tuttavad ja armsad viilkatused, aga ka teravad kirikutornid.

Efektne seinapilt kannab endas Tule energiat, nii värvilt kui ka detailidelt, sest inimesed ja loomad esindavad Tule energiat.


  • 14. septembril algab Seeder Konsultatsioonid OÜ selle õppeaasta ainus feng shui algkursus, loe lähemalt SIIT.