Tegelikult sai üsna kaua mõeldud, millist tooni valida. Ka vanaroosa oli variant. Piret tegi mitu värvitahvlit, kuhu sai vastavates toonides pilte ajakirjadest välja lõigatud. Siis aga sai käidud ühel Tikkurila värvikoolitusel ja seal sai tasuta kaasa võtta värvikaarte, millest ühe värvikombinatsioon oli nii ideaalne, et selle kasuks otsustatud saigi.

Türkiis ja selle heledamad-tumedamad versioonid on hakkajale Piretile alati meeldinud. Kaardil oli küll heledam versioon sellest sinisest, mis voodikatted on, aga poes oli just selline kangas ja nii see läks.

Voodikatte ja -peatsi tegi Piret ise. Voodi on tegelikult IKEA Grankulla diivan, mis käib lahti. Sellele sai külge meisterdatud samas stiilis puidust seljatagune — jupid tegi tuttav Pireti enda tehtud joonise järgi.

Vaja läks veel õiges mõõdus tükikest porolooni ja seejärel õmbles Piret katte ning peale tikkis kauni mustri.

Sinine voodikate sai samuti ise õmmeldud ja tikitud (alumine valge ka IKEAst) ning valmimisjärgus on tugitoolikatted (üks tikitud, teine ootel ja siis mõlemad õmmelda). Padjakatted on tehtud vanast kampsunist, aga ka vanadest pitslinikutest, mis ostuportaalist ostetud sai. Üks vanaema kampsun ootab veel tegemist.

Enamik sisustusesemeid ja mööbel on Pireti enda kavandatud ning ka valmis ehitatud-meisterdatud — mõned üksi, mõned abilisega.

  • Vaata veel rohkem sini-valgeid interjööre SIIT ja kui sinulgi on sini-valges võtmes kodu või mõni tuba, siis saada meile sellest pilt või pildid märgusõnaga "sini-valge" aadressil moodnekodu@delfi.ee