Kui gaasihind käib üle pea


Gaasiküttest on praeguseks saanud üks kallimaid küttelahendusi. Olukorras, kus gaas tõenäoliselt kallinemist nii pea ei lõpeta, otsivad paljud meist taskukohasemaid alternatiive. Üks lihtne viis küttekulude vähendamiseks on gaasikatla asendamine õhk-vesi soojuspumbaga.

Asenda kulukas gaasikatel õhk-vesisoojuspumbaga


Gaasiküttesüsteemid koosnevad enamasti kahest osast: põrandaküte või radiaatorid ja gaasikatel, mis süsteemis ringlevat vett soojendab. Selliste lahenduste puhul on õhk-vesi soojuspumba paigaldamine imelihtne: gaasikatel on vaja seinalt maha võtta ja soojuspump asemele panna. Kui ruumipuudus probleemiks ei ole, saab olemasoleva gaasiküttesüsteemi soojuspumbaga ka kombineerida. Nii ei pea juba soetatud seadmetest loobuma.

Õhk-vesi soojuspump on praegu ja ka tulevikus üks säästlikum viis kütmiseks ning erinevalt paljudest teistest lahendusest ei nõua see suurt alginvesteeringut ja tasub ennast majapidamises ära juba paari aastaga. Õhk-vesi soojuspumbaga võib keskmise eramaja talvine küttearve võrreldes gaasiküttega väheneda neli-viis korda ja suure tõenäosusega muutub see vahe ajaga aina suuremaks. Lisaks mugavusele ja väiksematele kuludele on õhk-vesi soojuspumbad ka keskkonnasäästlikud, turvalised ja kasutajasõbralikud.

Kvaliteetse õhk-vesi soojuspumba saate soetada KliimaMarketist.

Just nüüd on parim aeg


On selge, et soojade ja päikesepaisteliste ilmade tulekuga ei ole kellelgi suurt huvi mõelda kütteprobleemidele. Külm aeg on veel mägede taga ja mõtetega peesitatakse juba rannaliival. Tegelikult on aga just praegu küttesüsteemi vahetuseks parim aeg. Nagu me kõik teame, on praegune olukord maailmas kaasa toonud ootamatu tõusu gaasihinnas, mis tähendab, et ka nõudlus alternatiivsete küttelaheduste järele on kasvanud. Järsu nõudluse kasvuga on aga tootjatel tihti keeruline kiiresti kaasa tulla, mis võib omakorda põhjustada tarneraskusi. Selleks et talve tulekuks kindlustada endale soe tuba soodsa hinnaga, tasub küttesüsteemi vahetus ette võtta just suvekuudel. Suvel on kaasnevaid ehitustöid teha oluliselt mugavam ja saab vältida olukorda, kus pead endale sobivat seadet tarneraskuste tõttu ootama.

Sobiv lahendus igasse koju


Olgu tegemist hubase ridaelamuga või mitmekorruselise maamajaga, iga kodu jaoks on olemas täpselt paras õhk-vesi soojuspump. Pumba valik sõltub köetava pinna suurusest: väiksema, kuni 130 m² maja kütmiseks soovitavad KliimaMarketi eksperdid soetada Panasonic Aquarea 7 kW. Veidi suuremasse, kuni 180 m² majja aga juba Panasonic Aquarea 9 kW ja kuni 280 m² elamu kütmiseks Panasonic Aquarea 12 kW seade.

Teisalt tuleb meeles pidada, et nii palju, kui on erinevaid kodusid, võib olla ka erinevaid lahendusi. Suur valik erineva võimsusega seadmeid võib pea kiirelt sassi ajada, mistõttu on alati tark konsulteerida spetsialistidega.

KliimaMarketi asjatundjad on suure kogemuste pagasiga ja alati valmis aitama sul leida just sinu kodule parim lahendus. Nad lähenevad igale päringule personaalselt ja on kliendi rahulolu endale südameasjaks võtnud.

Jaga
Kommentaarid