„Valides maja katusematerjaliks loodusliku keraamilise katusekivi, saadakse endale hingav, vastupidav ja peaaegu hooldusvaba katus,” loetleb Wienerbergeri müüginõustaja Neeme Tulp materjali plusse. Keraamilisi katusekive toodetakse mitmesuguse kuju, suuruse, värvi ja erineva pinnatöötlusega. See loob laialdased võimalused omanäolisteks kujundusteks.

„Mis peaasi: keraamiline kivi sobib hästi nii uue katuse ehitamiseks ja vana renoveerimiseks kui ka fassaadikattematerjaliks,” tutvustab Tarbe mujal Euroopas levinud trendi, kus katus läheb sujuvalt üle seinaks. Peale moodsa disaini pakub selline fassaadikate tõhusat kaitset soojustusele ja seinakonstruktsioonidele ning hoiab eemal linnamüra.

Katusekivi valides tuleb lähtuda hoone arhitektuurilisest kontseptsioonist, maja ümbrusest ja tellija maitsest. „Tellija seisukohalt on kõige olulisem, et valminud lahendus oleks silmale ilus vaadata, aga valikut tehes on väga oluline jälgida, et katusekivid sobiksid katuse konstruktsiooniga,” lisab RCC Katusetööde OÜ juhatuse liige Mart Sieber.

Kevadel lisandusid Wienerbergeri keraamiliste katusekivide tootevalikusse Urbani keraamilised katusekivid. Ka need unikaalse välimusega katusekivid sobivad ühtviisi nii fassaadi- kui ka katusekattematerjaliks ja võimaldavad tänu materjali kaldenurkadele luua põnevaid lahendusi.
Kivikatuse plussidest ja sellest, mida kive valides veel silmas pidada, saab kuulata Wienerbergeri podcast'is.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid