Projektis osales ka arhitekt Stephan Rehm, kelle sõnul soovisid nad koos Häberliga ületada eramut luues piire, uurida uusi meetodeid ja materjale. Maja on välimuselt suur ja uhke villa, mida vaadates pole ökoloogilisus just esimene meeldetulev omadus. Seda aga eramu kõigi sertifikaatide kohaselt siiski on. Maja aredusprojekt läks liikvele sellest, kui Baufritsi omanik Dagmar Fritz-Kramer ja disainer Alfredo Häberli hakkasid peas keerutama küsimust: kuidas inimesed tulevikus sooviksid elada? Vastusena sündis Haussicht maja.

Ehitis loob puidust ehitatud ökomajale täiesti uue mõõtme. Eramu on ehitatud tehases ökoloogiliselt valmistatud puitelementidest ning koosneb kahest osast: pea- ja lisamajast.

Lisamaja on peamajaga ühenduses teiselt korruselt kulgeva silla kaudu ja sinna on sissepääs ka maapinna tasandilt. Väikeses majaosas sisaldub nii köök kui ka märgruumid, sobides hästi pere noorema põlvkonna või näiteks vanavanemtae kasutusse.

Maja Haussichti vorm meenutab paati ja see on arhitektidel olnud osaliselt taotluslik — paat on üks esimesi traditsioonilisi puidust ehitatud vorme. Maja juurde kuulub palju terassipinda. Tänu puidule on siin soe meeleolu.

Puitmatrejal esineb majaviimistluses täiesti uudsel moel. Maja välisuks haakub samuti laeva temaatikaga.

Eramu „auklik“ fassaad.

Seestpoolt vaadates selline — „aukudest“ pääseb siseruumi palju loomulikku valgust.

Eramus on kasutusel ainult taastuvenergia — päike on ehitise suurim energiaallikas. Päikesepaneelid paiknevad majakatusel.

Interjööriviimistluses kohtab samuti palju naturaalset puumaterjali. Kõiki siseviimistlusmaterjalide terviseomadusi testiti enne lõplikku valikut hoolikalt. Mitmetele materjalidele tuli disaineritel leida alternatiiv, kuna esmavaliku materjaliomadused ei osutunud piisavalt tervislikuks.

Kui üldjuhul paiknevad magamistoad majas teisel ja elutuba koos köögiga alumisel korrusel, siis Haussicht eramus on vastupidi.

Eramu peamagamistoaga vastakuti paikneb mugav olemiseruum, mille „saares“ peitub vann. Vannis olles saab aknast avanevat kaunist vaadet nautida. Otse vanni vastas paiknevad pesuruumid.

Köök, elu- ja söögituba paiknevad teisel korrusel. Elutuba on astmelise kujundusega. Värvikal astmelisel sohval võib end mugavalt keerata kas meediaseina, kõrval oleva kaaslase või aknast avaneva vaate suunas.

Baufritzi omaniku Dagmar Fritz-Krameri sõnul imestavad paljud maja nähes, et nii suurte mõõtmedega maja esindab ökomaja. Arvatakse, et tegu on see pigem kõrgtehnoloogilise majaga. Disainer Alfredo Häberli sõnul ei ökoloogilisus kinni ruutmeetrites, vaid mõtteviisis. Haussicht-maja ideed võib ellu viia ka väiksemas mahus.

  • Vaata lisa baufritz.com ja alfredi-haeberli.com