Korter asub ühe 1905. aastal ehitatud tüüpilise Rootsi sajandialguse linnamaja pööningukorrusel, mille ühistu otsustas korteriteks lasta renoveerida. Rootsi kortermajades pole harvad juhused, kus tänu majas olevatele äripindadele või korrastatud ja müüki pandud pööningutele on ühistu heal finantsilisel järjel ja majaelanikud kommunaalmaksetest priid.

Kuigi katusekorteris ruutmeetreid just palju pole, kompenseerivad seda üpriski kõrged laed - kõrgeim punkt ulatub lausa 3,4 meetrini. Tänu sellele on ruum avar ja katuseaknad toovad elamisse rohkem valgust.

Selle asemel, et püüda väiksel pinnal jagada ruum pisemateks osadeks, on eelistatud avatud planeeringut. Magamistoa, elutoa ja köögi funktsioonid on koondatud kõik ühte ruumi. Magamisasemest saab päeval diivan ja öösel voodi ning kohvilaud täidab ka öökapi funktsiooni.

Puiduimitatsiooniga tume köök loob põhjamaiselt heleda siseviimistlusega kauni kontrasti. Valge tööpind muudab tumeda köögimööbli veidi mängulisemaks ja helgemaks.

Tänu vesipõrandaküttele ei ole vaja ruumi röövivaid radiaatoreid ning aknaalused nišid on saanud palju praktilisema otstarbe. Ühe akna alla on seatud sisse mugav patjadega istumiskoht, teise aknaalusesse on loodud pisike kodukontor, kus kiireid tööasju ajada.

Elutoa seina taha jääb pisike panipaik riiete jaoks ja vannituba.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil:

Allikas: Alvhem.com