Liiga vähe kappe ja panipaiku

Vannitoa planeerimisel on tähtis silmas pidada, et seal oleks piisavalt kappe, kuhu panna rätikuid ja pesemisvahendeid. Mõistlik on ette mõelda, mitu inimest vannituba kasutama hakkab. Kui peres on palju inimesi, läheb kapipinda vaja tõenäoliselt tavapärasest rohkem. Et paljudele inimestele meeldib oma asju eraldi hoida, siis oleks hea, kui igal inimesel on oma sahtel või personaalne riiul.

Ei arvestata ruumi tegelike mõõtmetega

Kui ruumi tegelikud mõõtmed jäävad arvesse võtmata, siis tekivad ka probleemid. Mõni mööbliese võib vannituppa visuaalselt sobida, ent see ei tähenda, et see seal kõige paremini töötaks. Vannituba kujundades võiksid alati meeles pidada funktsionaalsust, sest tihti on seal ka ruum väga piiratud ja asjade asetus seega ülioluline. Näiteks kui soovid dušinurga ette paigaldada ukse, võiks vannitoas olla piisavalt ruumi, et saaksid ukse täielikult avada. Kellelegi ei meeldiks end igal hommikul läbi kitsa pilu pressida. Samuti võiksid kõik kapiuksed kenasti avaneda. Kitsas ruumis on heaks lahenduseks lükanduksed ja lükandustega mööbel. Ka WC-poti ümber võiks olla parajalt ruumi, et oleks mugav. Lisaks võiksid jälgida asjade kaugust. Näiteks, kas paberihoidja on potile piisavalt lähedal, et ka laps ulataks selleni.

Valid valed materjalid

Vannitoas tekib palju niiskust isegi siis, kui seal on korralik ventilatsioonisüsteem. Lisaks kasutavad paljud inimesed vannitoa koristamisel tugevaid kemikaale, mis kahjustavad õrnasid pindu. Seetõttu võiksid valida vannituppa sellisest materjalist asjad, mis taluvad niiskust ja puhastusvahendeid.

Ventilatsioon on kehv või puudub üldse

Selle olemasolu on äärmiselt vajalik. Kui ventilatsioon töötab halvasti või puudub sootuks, koguneb vannituppa niiskus, mis loob soodsa pinnase hallitusele. Viimane tekitab omakorda probleeme, mis võivad olla tervisele ohtlikud. Kui võimalik, võiks vannitoas olla lisaks ventilatsioonisüsteemile ka aken, mida saaksid kasutada kuni külmade ilmade tulekuni.

Jätad valgustuse viimasele minutile

Tegelikult võiksid valgustele mõelda juba renoveerimise alguses. Võib-olla soovid vannituppa tuua valgustust juurde ja siis on selleks vaja vedada juhtmeid. Kuna vannituba on tavaliselt koht, kus inimesed valmistuvad päevaks, siis võiks seal olla korralik valgustus. Loomulikult sõltub valgustus inimese eelistustest. Peegli kohal võiks olla hea lamp. Kas ka duši kohal, sõltub juba eelistustest.

Allikas: zillow.com