Rahustavad värvitoonid

Magamistoa värvivalik peab tagama mugavustunde, seinade värvus võiks olla meeldiv silmale, mis ei ärritaks. Väga levinud on minimalistlik sisekujundus magamistoas, kasutatakse palju valgeid toone nii seintel, lagedel kui ka põrandatel. Valge värv annab “uudse” ja “värske” mulje, kuid samas liiga palju valget muudab ruumi nö. jahedaks.

Sisekujundajad ütlevad, et parim lahendus on valida heledad soojad toonid või kahvatud tumedamad värvitoonid (beež, kreemikas, pehme hall jmt). Antud värvid mõjuvad inimesele meeldivalt ning loovad rahuliku ja lõdvestunud meeleolu — täpselt mida me magamistoas vajame. Värvilaike saab tuppa tuua kodutekstiilidega, mida on lihtne vastavalt meeleolule vahetada.

Mida teha siis, kui soovid oma magamistuppa kirkaid toone?

Seina värv võib olla ka särav punane, lilla, sinine, roheline… Siiski, valides värve, tuleks meeles pidada, et sellised toonid võivad ka halvasti mõjuda: punane toon magamistoas võib põhjustada ärevust ning on pigem aktiveeriva mõjuga, lilla toon tekitab ebamugavustunnet ning oranžid seinad võivad omakorda luua rõhuva tunde. Asjatundjad soovitavad valida “tuhmid” toonid — see tähendab erksate värvide vähem intensiivsema varjundi.

Foto: Ellos.fi

Tuhme värve saad esile tõsta taas sisustusaksessuaaridega — vali seina värvist paar tooni heledamaid, tumedamaid või mustrilisi kangaid ning tulemus on kaunis ja tasakaalukas!

Lakooniline ruum on puhkuseks sobivaim

Minimalistlikus stiilis magamistuba — mitte ainult populaarne, vaid ka väga mugav variant. Magamistoas võiks olla võimalikult vähe mööblit, sest toas, mis on asju väga täis, on raske lõõgastuda.

Kasutage kappide asemel ühte kummutit ja suur tualettlaud asendage ühe suure peegliga. Magamistoas tuleks hoida ainult neid asju , mis aitavad lõõgastuda: kui teile meeldib muusikat kuulata, siis võiks olla üks magnetoola (eriti võluvalt mõjub antiikne grammofon); kui teile meeldib lugeda — siis raamaturiiul; kui teile meeldib kirjutada — võiks olla öökapike, mille sahtlisse saab poetada oma kirjutised.

Allikas: Vivacolor.ee / Moodnekodu.ee arhiiv