Päikseline kollane ja soe oranž, mida soovitatakse tihti just restoranide interjöörides ja kodustes söögitubades kasutada, stimuleerivad ajus õnnehormoone. Õnnehormoonide mõjuvallas on lihtne toidunaudingutega üle piiri minna ja mitte üleliia tõsiselt võimalike kaaluprobleemide peale mõelda. Kui soovid söögiisu kontrolli all hoida, vali külmemad ja rahulikumad toonid:

1. Sinine

Värvispetsialistide sõnul hoiab sinine värv väga edukalt söögiisu kontrolli all, sest instinktiivselt seostub sinine värv meile mitte-söödavaga. Looduses esineb sinist värvi toiduaineid kõige vähem ja nii on meie eelkäijad süstinud geneetikasse hirmu sinise värvi võimalike ohtude eest. Et sinise mõjuvõimust osa saada, ei pea köögis läbi viima suuremaid remonttöid. Oma töö teevad ära ka sinised sööginõud. Samal ajal hoiatatakse türkiissinise tooni eest, millel on söögiisule just stimuleeriv toime. Eelista särtsakatele ja erksatele sinistele mahedamaid, hallikamaid või sügavamaid tumesiniseid varjundeid.

2. Hall

Hall on toon, mis ei mõju enamikele inimestele isuäratavalt, põhjuseid võib taas otsida meie esivanemate suhtumisest toiduga seotud ohutusse. Seda tooni soovitatakse vältida ka kohvikute ja restoranide sisekujundustes. See-eest on elegantne hall suurepärane valik minimalistlikusse ja põhjamaisesse interjööri!

3. Must

Ka mustale värvile reageerib aju kui ohumärgile, millega seonduvad ebameeldivad aistingud alates kõrbelõhnast kuni riknenud toidu eemaletõukava välimuseni. Teisalt mõjub must värv interjööris turvaliselt ja kaitsvalt ning aitab maandada ärevusest ja stressist tingitud söögiisu.