Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et 2015. aasta lõpukuudel negatiivseks langenud Euribor on muutunud turul iseenesest mõistetavaks ning uuem laenuvõtjate põlvkond ei pruugi mäletadagi, kuidas pangamarginaalile lisandus veel isegi üle 5% Euribori.

„Tegin laenuvõtjatele lihtsa tabeli, mis juhtub nende igakuiste laenumaksetega, kui täna paratamatuseks peetav intressitõus aasta teises pooles või järgmisel aastal sujuvalt tõeks saama hakkab. Et mitte inimesi täielikult ära hirmutada, ei hakanud ma 5%list Euribori tabelisse isegi lisama, olukorra tõsiduse ilmestamiseks piisab ka 3 protsendist. Nagu näeme, siis talvised paarisaja euro võrra kõrgemad elektri- ja soojaarved on selle intressitõusu kõrval nagu kerge nohu, sest intressimakseid tuleb teenindada iga kuu ja iga ilmaga,“ sõnas Sooman.

„See kõik ei tähenda, et enam ei tohiks kinnisvara osta ega laenu võtta, aga kõike saab teha mõistusega ja tulevasi võimalikke arenguid silmas pidades – kui näiteks tänane tuhande ühesaja euro suurune kuumakse tasahilju mõne aasta jooksul 500 euro võrra kuus kõrgemale tõuseks, siis tekiks ilmselt nii mõnelgi laenuvõtjal küsimus, kas sellises suurusjärgus ost oli ikka pere eelarvet silmas pidades kõiki osapooli rahuldav otsus,“ lisas Sooman.