Millised olid ideaalid sinu mööblimeistrikarjääri alguses ja kuidas on need ajas muutunud?

Alguses oli minu jaoks oluline, et toodaksime mööblit võimalikult nii, nagu seda tehti umbes 50ndatel. See oli aeg, kus mööblitislerite käsitööoskus kohtus seeriatootmise põhimõtetega. Praegu paelub aga ennekõike see, mil viisil saaks pakkuda head kvaliteeti parima võimaliku hinnaga, nii et väärt mööblit saaks omale lubada rohkem inimesi.

Kas ja kui palju on muutunud tehnoloogia, materjalid?

Meie tõeline kirg Oot-Oot Stuudios on efektiivsus. Disainime ja konstrueerime oma tooteid nii, et nende tootmine, transport ja järelteenindus oleks efektiivne ja ratsionaalne. Rohkem oleme hakanud kasutama metalli, mis võimaldab luua täpsemaid ja tugevamaid konstruktsioone.

Kas olulisem on materjal või disain? Kas mingi idee on jäänud ellu viimata selle tõttu, et need kaks ei sobi mingil põhjusel kokku?

Mõlemad on olulised ja peavad käima käsikäes. Meie esimese tugitooli VOOG prototüüp oli puitraamil. Kuid saime peagi aru, et niivõrd keerukat ja sealjuures õhulist vormi on mõistlik luua siiski metallraamile. Meil on palju lennukaid ideid, mis laual justkui oma aega ootavad. Et millal leiame hea tehnilise lahenduse või õige materjali selle teostamiseks. Üldiselt võtab heade asjade tegemine lihtsalt aega!

Mis uue toote loomisel kõige enam mõjutab või inspireerib?

Soov luua paremaid lahendusi! Mulle meeldib see, kuidas targalt disainides on võimalik ühe tooliga muuta maailma paremaks ja õnnelikumaks. Sest mis võiks olla veel mõnusam kui pärast pikka tööpäeva haarata oma lemmikraamat ja asuda seda lugema ühes ütlemata nägusas ja mugavas tugitoolis, mis on toodetud ressursisäästlikult ja keskkonnateadlikult. See inspireerib!


Marko Ala

Milline töö osa on kõige põnevam? Ühe toote taga on ju pikk jada etappe.

Prototüüpide loomine on alati põnev! See on osa, kus idee hakkab kuju võtma ja muutub käegakatsutavaks. Samas pakub naudingut ka kogu protsessi juhtimine. On väga huvitav, kuidas efektiivne tellimuste haldamine ja näiteks hea e-poe kujundus muudavad lõppkokkuvõttes toote kliendile soodsamaks.

Kirjelda ühe toote sünnilugu. Kust tuli idee, kes otsustas, millised peavad olema materjalid, disain, kas oli ka tuliseid vaidlusi jne. Ava natuke köögipoolt.

Alustame lähteülesande loomisega. Sisendi saame selleks turuanalüüsist ja meie klientide tagasisidest. Vast selles faasis ongi kõige rohkem kirglikku arutelu. Selle käigus panemegi paika ka materjalid ja alles siis hakkab vormiloome ja sealt edasi juba see magus prototüüpimine. Üks suurimaid väljakutseid on aga tootmisesse juurutamine. Prototüübi võid luua küll, aga tulemus peab olema selline, et seda saaks ka mõistlikult ja efektiivselt toota.

Kui oma kodu sisustad, siis mis on kolm peamist asja, mis peavad olemas olema või mis mitte mingil juhul sinu koju ei mahu?

Ennekõike on minu jaoks oluline materjalivalik. Eelistan ehedaid, väärikalt vananevaid materjale, nagu puit, metall, kivi. Igasugu plaste püüan pigem vältida.

Jaga põnevaid müüte pehme mööbli kohta, mida on sinult küsitud või sulle öeldud.

Kord oli huvitav lugu meie salongis. Naine tuli mehega ja osutas: „Näe, see ongi see COSMO diivan, mida ma mõtlesin, proovi!” Mees aga turtsatas: „See? See näeb ju nii ebamugav välja, ma ei hakka seda isegi proovima!” Kui naine eemale läks, võttis mees siiski istet, et jalga puhata. Hetk hiljem hakkas mees kiitma: „Kuule, sa seda proovisid, see on nii mugav, täpselt seda meil ongi vaja!” Seega, pehmet mööblit tasub ikka ise järele proovida!

Jaga
Kommentaarid