1. Vaata ringi Facebooki gruppides, internetifoorumites ja oksjonikeskkondades

Isegi kui sul on väga kindel visioon, milline peaks sinu uus köök, vannituba või esik välja nägema, tasub igal juhul lahtise pilguga internetis ringi vaadata. Paljud müüvad soodsalt või jagavad tasuta erinevates Facebooki gruppides ja foorumites oma remonditöödest järelejäänud materjale alates plaatimissegudest ja põrandalaudadest kuni tapeedi ja seinavärvi ning mööblini. Iial ei tea, mida põnevat ja vajalikku nendest kohtadest leida võib ning mida sul just vaja võib minna!

2. Küsi nõu sisekujundajalt

Kuigi sisekujundusteenus seostub paljude jaoks millegi kalli ja eksklusiivsega, mida võib endale lubada vaid siis, kui raha väga palju üle on, ei ole asjad alati üldsegi nii. Isegi kui tead täpselt, kuidas oma kodu kujundada tahad ja milliseid värve või materjale kasutada, aitab sisekujundaja sind välja kõige keerukamatest (ja tihti ka kõige kulukamatest!) olukordadest. Näiteks oskab ta välja pakkuda hästi toimivaid köögi- või panipaiga lahendusi või saab sind nõustada, kui palju ja kuhu oleks vaja valgusteid, pistikupesasid, lüliteid jne. Sisekujundajalt võib võtta ka ühekordse konsultatsiooni, mille eest küsivad mõned vaid mõnikümmend eurot. Kindlasti aga aitab sisekujundaja raha säästa, sest vigade ümbertegemine võib teinekord osutuda palju kallimaks. Lisaks oskavad nad soovitada kohti, kust leida soodsat ja lahedat mööblit või sisustusaksessuaare.

3. Tee ise nii palju, kui võimalik!

Elektri-, ventilatsiooni- ja santehnilised tööd tuleb usaldada proffidele, selles ei ole kahtlustki! Iga töö, milles sa end kindlalt ei tunne, võib vajada ületegemist ja minna seetõttu planeeritust veelgi rohkem maksma. Mis puutub aga lihtsamatesse töödesse — tapeedi paigaldamine, maalritööd või vanalt põranda värvi eemaldamine, siis sellega peaks hakkama saama igaüks!

4. Taaskasuta mööblit!

Kui soovid korralikku täispuidust mööblit, siis arvesta, et hinnad võrreldes soodsamate puitplaadist mööbliesemetega võivad olla küllaltki krõbedad. Kui soovid kvaliteeti ja kokkuhoidu, sea sammud mõnda taaskasutuspoodi või uuri internetist erinevaid mööbli müügile pühendatud foorumeid ja Facebooki gruppe. Kui armastad ajalooliseid stiile, piilu ka antiikmööbliladudesse, sest ei ole harv juhus, kui näiteks valamukapiks on soetatud mõni vana ja väärikas korralik täispuidust kapp ja seda isegi soodsamalt kui seda on moodsad plastikust versioonid santehnikapoodides. Lisaks sellele, et mööblit taaskasutades säästad loodust, võid kindel olla, et sinu kodu näeb tänu unikaalsetele esemetele palju põnevam ja erilisem välja. Vana mööblit võid julgelt ka mööblivärviga veelgi ägedamaks tuunida!

5. Ära püüa kõike kohe ja korraga osta!

Kui ees on suurem remont ja hakkad alles põrandalaudu panema, ei ole mõtet kiirustada valgustite, kardinate või diivanipatjade ostuga. Võib juhtuda, et kui remont ühel ilusal päeval valmis saab, oled valitud aksessuaaridele mitmetes poodides juba palju soodsamaid ja lahedamaid alternatiive märganud. Võta aega, et laiast valikust endale sobivaima hinna ja kvaliteedi suhtega asjad üles leida ning kindlasti jäta mõni ost selleks ajaks, kui mõnes meelepärases sisustuspoes on käimas allahindlused või lao tühjendusmüügid.